Как поступить в школу без документов после переезда из Крыма (с временно оккупированных территорий)

Ребёнок учился в Крыму,теперь приехал в Украину, хочет учиться в Киеве, я его мама, согласна, но отец отказывается забрать документы из предыдущей школы и прислать их нам. Папа его стал русским в процессе оккупации Крыма, затем занимался какими-то делами, направленными против Украины(подробностей не знаю), но в результате оказался на сайте миротворец в списке людей, которые подлежат немедленному аресту при попытке пересечения границы с Украиной. Как нам быть, сыну почти 15, нужно поступить в 9 класс?

17.07.2021 15:30 1139

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
421 відгук (419 +) (2 -)
Консультацій: 1601
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Документи з попередньої школи вам не потрібні для зарахування. Міністерство освіти в 2018 році затвердило Порядок зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти (Наказ МОУ від 16.04.2018  № 367) 

Згідно цього документу, особи вимушено переселені з тимчасово окупованих територій,надавши довідку про це (власну або одного із батьків) мають право на зарахування до закладу середньої загальної освіти та мають право не подавати документи з попереднього закладу освіти (особова справа). достатньо медичної довідки та свідоцтва про народження та паспорту якщо ви його вже отримали для сина . 

Відмова з підстав не надання повного пакету документів є неправомірною. У випадку відмови просіть викласти її письмово зоб була можливість подати скаргу на дії керівника закладу. Скарга подається до відповідного управління освіти або суду. 

Бажаю успіху!

Якщо подобається, тисни кнопку