Как поступить в школу без документов после переезда из Крыма (с временно оккупированных территорий)

Ребёнок учился в Крыму,теперь приехал в Украину, хочет учиться в Киеве, я его мама, согласна, но отец отказывается забрать документы из предыдущей школы и прислать их нам. Папа его стал русским в процессе оккупации Крыма, затем занимался какими-то делами, направленными против Украины(подробностей не знаю), но в результате оказался на сайте миротворец в списке людей, которые подлежат немедленному аресту при попытке пересечения границы с Украиной. Как нам быть, сыну почти 15, нужно поступить в 9 класс?

17.07.2021 15:30 1106

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 3 роки
410 відгуків (408 +) (2 -)
Консультацій: 1572
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Документи з попередньої школи вам не потрібні для зарахування. Міністерство освіти в 2018 році затвердило Порядок зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти (Наказ МОУ від 16.04.2018  № 367) 

Згідно цього документу, особи вимушено переселені з тимчасово окупованих територій,надавши довідку про це (власну або одного із батьків) мають право на зарахування до закладу середньої загальної освіти та мають право не подавати документи з попереднього закладу освіти (особова справа). достатньо медичної довідки та свідоцтва про народження та паспорту якщо ви його вже отримали для сина . 

Відмова з підстав не надання повного пакету документів є неправомірною. У випадку відмови просіть викласти її письмово зоб була можливість подати скаргу на дії керівника закладу. Скарга подається до відповідного управління освіти або суду. 

Бажаю успіху!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram