Оплата аліментів у воєнний час

Війна - не привід забути про аліменти

02.05.2022 14:34 804

Консультація виконавця

Марина Калетнік
Адвокат Київ
У сервісі: 2 роки
0 відгуків (0 +) (0 -)
Консультацій: 6

Заборгованість за громадянина, який отримує заробіток у державі, з яким Україна не має договору про правову допомогу, визначається виходячи із середньої зарплати працівника для даної місцевості.

Батьки, які проживають окремо від своїх дітей, зобов`язані їх утримувати. І навіть війна – не привід забути про сплату аліментів. Про це нагадали у Мін`юсті.

Так, 15 березня Верховна Рада ухвалила Закон №2129-IX, яким передбачено, що тимчасово, на період до припинення чи скасування військового стану на території України:

припиняється звернення стягнення на заробітну плату, пенсію, стипендію та інший дохід боржника (крім рішень про утримання аліментів та рішень, боржниками за якими є громадяни рф);

визначені цим Законом терміни перериваються та встановлюються з дня припинення чи скасування військового стану.
Але, як зазначили у відомстві, змінами не передбачено заборони нарахування та стягнення пені за прострочення сплати аліментів.

Забороняється відкриття виконавчих проваджень та вжиття заходів примусового виконання рішень на території адміністративно-територіальних одиниць, що тимчасово окуповані внаслідок військової агресії рф, у період такої окупації.
Але, як зазначили у відомстві, змінами не передбачено заборони нарахування та стягнення пені за прострочення сплати аліментів.

Якщо подобається, тисни кнопку