Оплата аліментів у воєнний час

Війна - не привід забути про аліменти

02.05.2022 14:34 790

Консультація виконавця

Марина Калетнік
Адвокат Київ
У сервісі: 1 рік
0 відгуків (0 +) (0 -)
Консультацій: 6

Заборгованість за громадянина, який отримує заробіток у державі, з яким Україна не має договору про правову допомогу, визначається виходячи із середньої зарплати працівника для даної місцевості.

Батьки, які проживають окремо від своїх дітей, зобов`язані їх утримувати. І навіть війна – не привід забути про сплату аліментів. Про це нагадали у Мін`юсті.

Так, 15 березня Верховна Рада ухвалила Закон №2129-IX, яким передбачено, що тимчасово, на період до припинення чи скасування військового стану на території України:

припиняється звернення стягнення на заробітну плату, пенсію, стипендію та інший дохід боржника (крім рішень про утримання аліментів та рішень, боржниками за якими є громадяни рф);

визначені цим Законом терміни перериваються та встановлюються з дня припинення чи скасування військового стану.
Але, як зазначили у відомстві, змінами не передбачено заборони нарахування та стягнення пені за прострочення сплати аліментів.

Забороняється відкриття виконавчих проваджень та вжиття заходів примусового виконання рішень на території адміністративно-територіальних одиниць, що тимчасово окуповані внаслідок військової агресії рф, у період такої окупації.
Але, як зазначили у відомстві, змінами не передбачено заборони нарахування та стягнення пені за прострочення сплати аліментів.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram