Повернення водійського посвідчення

В мене вилучили посвідчення водія 2,5 роки тому, по ст. 130. Суду не було. Підкажіть будь ласка, як можна повернути посвідчення?

24.10.2022 08:40 555

Консультація виконавця

Андрій Межирицький
Адвокат
У сервісі: 2 роки
95 відгуків (95 +) (0 -)
Консультацій: 243
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго дня. Дякую за вибір.

По-перше треба переконатись, чи дійсно не відбулось судового засідання у Вашій справі (тому що дуже часто люди не отримують судових викликів, через складнощі роботи Укрпошти, та не знают, що справа відносно них розглянута). Це можливо зробити, звернувшись з запитом до відповідного суду (якщо в період дії воєннного стану він продовжує функціонувати), або на сайті Судова влада https://court.gov.ua/fair/

Якщо ж дійсно судове засідання не відбулось, то після спливу 2.5 років, Вас не можуть притягти до адміністративної відповідальності.

Тоді треба звернутись до Управління патрульної поліції у Вашому місті із вимогою повернення водійського посвідчення. Адже відповідно до абзацу 2 пункту 6 Порядку тимчасового вилучення посвілчення водія на транспортний засіб та його повернення затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17.12.2008р. № 1086 тимчасово вилучене посвідчення повертається водієві за  заявою  водія  у  разі, коли суд не прийняв протягом року рішення про позбавлення водія права керування транспортним засобом або   не   розглянув  у  встановлений  законом  строк  справу  про адміністративне  правопорушення,  передбачене  статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Саме з посиланням на даний пункт Постанови Ви маєте права вимагати повернення посвідчення водія.

Якщо маєте додаткові питання, відповім за телефоном +38-050-301-67-55 (дзвінки або будь-який месенджер).

Сподіваюсь моя відповідь буде Вам корисною. Буду дуже вдячний за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку