Пішов на контракт хочу перевестись в іншу бригаду

Пішов на контракт нас перевезли у військову школу на розподілі написали частину 93 у мене вже закінчується кмб чи я можу перевестись в 92?

04.12.2022 13:31 2566

Консультація виконавця

Галина Токмач
Юрист Мирноград
У сервісі: 4 роки
137 відгуків (137 +) (0 -)
Консультацій: 474
Топ 3 спеціалізації:
  • Трудове право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня!

Для переведення до іншої військової частини треба спочатку отримати відношення з тієї військової частини, куда мають намір вас прийняти, після чого вже подавати рапорт на переведення до іншої військової частини, разом з цим відношенням з тієї військової частини. Переведення до іншої частини, в тому числі бойової, чи місцевості відбувається за рішенням командира частини, де ви служите, або керівника вищестоячої воєнної ланки. Тому, якщо ви хочете перевестися в іншу частину, вам треба написати рапорт на ім'я командира, виклавши підстави такого переведення.

Так, відповідно до п. 112 Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України військовослужбовець може бути переміщений на нове місце військової служби з однієї військової частини в іншу (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1153/2008):

1) у випадках, визначених пунктом 82 зазначеного Положення, зокрема, при переведенні на нижчу посаду, а також в порядку виконання дисциплінарного стягнення;

2) а також, якщо з урахуванням вчиненого правопорушення військовослужбовець, якому призначено покарання у вигляді службового обмеження для військовослужбовців, не може бути залишений на посаді, пов'язаній з керівництвом підлеглими особами.

Зазначене переміщення здійснюється без згоди військовослужбовця, крім таких випадків:

- неможливість проходження військовослужбовцем військової служби в місцевості, в яку його переміщують, згідно з висновком (постановою) військово-лікарської комісії;

- неможливість проживання членів сім'ї військовослужбовця за станом здоров'я в місцевості, в якій його переміщують, відповідно до документів, які це підтверджують;

- потреба в догляді за непрацездатними чи хворими батьками, дружиною (чоловіком) або особами, які виховували його з дитинства замість батьків і були визнані опікунами та мешкають окремо від сім'ї військовослужбовця, згідно з документами, які це підтверджують.

ОТЖЕ, для переведення в іншу частину потрібно мати відношення з тієї частини та писати рапорт своїм командирам по команді, де бажано мати якісь вагомі причини.

Подання рапорту "по команді" означає направлення його в порядку підпорядкування прямому командиру, який після розгляду та задоволення передає далі своєму безпосередньому командиру з відміткою про власне клопотання з відповідного питання.

Командиру___

В/ч ___

___

(прізвище, ініціали)

Посада,В/ч ___

___

(прізвище, ініціали)

адреса зареєстрованого місця проживання:

___

місце отримання поштової кореспонденції:

___

номер засобів зв’язку:

___

електронна адреса:

___

РАПОРТ

Я,___ (ПІБ, посада, звання, військовий підрозділ), проходжу службу за контрактом \ призваний на військову службу під час загальної мобілізації, через введення воєнного стану в Україні 24 лютого 2022 р.

Прошу Вашого клопотання перед вищим командуванням про переведення мене ___(ПІБ, звання) до В/ч №___ на посаду___узв’язку із ___ (якщо є – вказуєте особливі обставини) відповідно до частини другої пункту 82 Указу Президента «Про Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України» від 10.12.2008 № 1153/2008 - “Призначення військовослужбовців на рівнозначні посади здійснюється за сімейними обставинами - на особисте прохання”.

Додатки:

1) Відношення;

2) Інші документи, які підтверджують наявність особливих обставин(перерахувати які саме).

З повагою,

___/___

(підпис)(прізвище, ініціали)

«___» ___ 2022 р.

Якщо буде потрібна консультація, можете звертатися через пряме питання.

Буду вдячна за ваш відгук. Всього найкращого!

Якщо подобається, тисни кнопку