Зміна КК Украхни 185 ст.

Доброго дня .Підкажіть 18.07.2024 депутати проголосували за зміну у КК Укрїни стосовно підвищення мінімальною сумми для настання уголовной відповідальності.
Я був засуджений за ст 185 ч 3 .до 4 років вже майже 3 відбуваю покарання
у мене по справі два потерпілих у першого майнова шкода 3000 грн у другого 4000 грю
Можу я розраховувати на зменьшення строку пілся того як президент підпише сей закон
20.07.2024 12:02 240

Консультація виконавця

Андрій Топчій
Юрист
У сервісі: 1 рік
63 відгука (60 +) (3 -)
Консультацій: 294
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день! Відповідно до ч. 1 ст. 5 Кримінального Кодексу України, Закон про кримінальну відповідальність, що скасовує кримінальну протиправність діяння, пом'якшує кримінальну відповідальність або іншим чином поліпшує становище особи, має зворотну дію у часі, тобто поширюється на осіб, які вчинили відповідні діяння до набрання таким законом чинності, у тому числі на осіб, які відбувають покарання або відбули покарання, але мають судимість.

Ви були засуджені до ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, приміщення та інше сховище).

Законопроект 11068 ще не підписаний Президентом України і не став законом. Більш того, цей закон не буде розповсюджуватись на вас з наступних підстав. Сума вкраденого майна має значення для "простої" крадіжки (ч. 1 ст. 185 КК України). Ви ж були засуджені за ч. 3 ст. 185 КК України, що є кваліфікованим складом злочину (злочин з проникненням). Для кваліфікованих складів злочинів, сума збитків не є важливою для кваліфікації. Тому, відповідно,  нема підстав для декриміналізації таких дій та звільнення від кримінальної відпо

Якщо подобається, тисни кнопку