Продаж агентом (повіреним) авіаквитків на міжнародні авіаперевезення

Який порядок оподаткування операцій з продажу агентом (повіреним) авіаквитків на міжнародні авіаперевезення у разі якщо до вартості авіаквитка таким агентом (повіреним) включена сума його винагороди, яка сплачується покупцем?

06.02.2018 15:59 1991

Консультація виконавця

B2B Consult
Експерт
У сервісі: 6 років
0 відгуків (0 +) (0 -)
Консультацій: 511

Актуально на 6.02.2018



Відповідно до п. 185.1 ст. 185 р. V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI (далі – ПКУ) об’єктом оподаткування ПДВ є операції платників податку, зокрема, з постачання послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст.186 ПКУ та постачання послуг з міжнародних перевезень пасажирів і багажу та вантажів залізничним, автомобільним, морським і річковим та авіаційним транспортом.
     Згідно із п.195.1 ст.195 р.V ПКУ операції з постачання послуг з міжнародних перевезень пасажирів і багажу та вантажів залізничним, автомобільним, морським і річковим та авіаційним транспортом оподатковуються ПДВ за ставкою 0%.
     Для цілей цього підпункту перевезення вважається міжнародним, якщо таке перевезення здійснюється за єдиним міжнародним перевізним документом.
     Виходячи із ст.186 р.V ПКУ винагорода, отримана агентом (повіреним) – резидентом при продажу авіаквитків, підлягає оподаткуванню ПДВ за основною ставкою.
     Враховуючи викладене, з метою визначення порядку виписки агентом (повіреним) податкової накладної на операцію з продажу авіаквитків на міжнародні авіаперевезення, у разі якщо до вартості авіаквитка таким агентом (повіреним) включена сума його винагороди, необхідно ознайомитись з умовами агентських договорів, укладених з авіакомпанією. Тому для отримання податкової консультації рекомендуємо звернутися до контролюючого органу за місцем податкової реєстрації з додатковим наданням копій первинних документів.


Анологічну відповідь розміщено на сайті ДФС (розділ ЗІР 101.04)

Якщо подобається, тисни кнопку