Работа и налогообложение

Подскажите пожалуйста. Я работаю по контракту на зарубежную компанию в интернете. Как мне уплачивать налоги?

03.04.2019 05:54 2162

Консультація виконавця

Наталія Васільєва
Адвокат
У сервісі: 5 років
3 відгука (3 +) (0 -)
Консультацій: 11

Якщо ви проживаєте на території України, а не за кордоном і маєте місце реєстрації  в Україні, то визнаєтесь податковим резидентом України, ви зобов’язані платити до бюджету податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) з усіх отриманих доходів за ставкою 18% і військовий збір 1,5% від доходу платника.

Резиденти України не сплачують ЄСВ з іноземного доходу, бо такий дохід не включається в базу нарахування ЄСВ згідно з положеннями Податкового кодексу.

За загальним правилом сума іноземного доходу (незалежно від розміру) включається в загальний річний оподатковуваний дохід фізособи. При цьому треба подавати щорічну податкову декларацію (особисто, через довірену особу, поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення, в електронній формі із зареєстрованим електронним підписом). Задекларувати податки за 2018 рік треба до 1 травня 2019-го, а сплатити ПДФО і військовий збір — до 1 серпня. За 2019 рік відповідно до 1 травня 2020 року та сплатити до 1 серпня 2020 року.

«Для розрахунку оподатковуваного доходу варто врахувати, що сума іноземного доходу перераховується в гривні згідно з валютним курсом НБУ, який діє на момент отримання доходів (п. 164.4 ПК)»

Якщо подобається, тисни кнопку