Повернення земельного паю у власне володіння (самостійне оброблення)

Маю земельний пай, який сдавався в оренду на 10 років (дата сдачі 03.08.2010) і кінцева дата 03.08.2020


Далі не бажаю продовжувати договір, а хочу обробляти свою земельну ділянку самостійно!Мною було напревлено лист-повідомлення (скриншот прикріпляю) до орендаря. https://i.ibb.co/Xkw0JTk/Screenshot-1.png


Який вони тільки підписали від руки, що "Принято, дата і розпис". Більше нічого, ніякої печатки, нічого!Будь-ласкаві, проконсультуйте чі все так, як має бути.


Дякую.

06.05.2020 12:43 1886

Консультація виконавця

Анастасия Тимченко
Адвокат
У сервісі: 5 років
10 відгуків (10 +) (0 -)
Консультацій: 44

Відповідно до ст. 31 ЗУ "Про оренду землі"  -

оговір оренди землі припиняється в разі:

закінчення строку, на який його було укладено;

Ст. 34 вказанного закону  -

У разі припинення або розірвання договору оренди землі орендар зобов’язаний повернути орендодавцеві земельну ділянку на умовах, визначених договором. Орендар не має права утримувати земельну ділянку для задоволення своїх вимог до орендодавця.

У разі невиконання орендарем обов’язку щодо умов повернення орендодавцеві земельної ділянки орендар зобов’язаний відшкодувати орендодавцю завдані збитки.Таким чином, після закінчення строку дії договору Орендар повинен повернути Вам земельну ділянку, підписавши Акт приймання-передачі земельної ділянки.Щодо "Який вони тільки підписали від руки, що "Принято, дата і розпис". Більше нічого, ніякої печатки, нічого!Будь-ласкаві, проконсультуйте чі все так, як має бути."

-це достатньо для того, щоб підтвердити що вони лист отримали, якщо інший спосіб не вказаний в договорі. На майбутне раджу листи відправляти поштою з описом вкладення та зворотнім повідомленням.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram