договор о возмещении затрат на тех обслуживание газопровода

Добрый день! Субпотребители газа присоединены к заводскому газопроводу. Завод является владельцем трубы и в актах разграничения балансовой и эксплуатационной ответственности  несет ответственность.ВОЗМОЖНО ЛИ привлечь субпотребителей к общему обслуживанию газопровода или заключить договор на возмещение затрат?  СПАСИБО.

14.05.2020 17:53 1050

Консультація виконавця

Наталия Лихунжан
Адвокат
У сервісі: 4 роки
36 відгуків (35 +) (1 -)
Консультацій: 143

Добрий день!


Нажаль, ні, не можете заключити такий договір за умовами чинного законодавства.


Споживач забезпечує належну експлуатацію власних газових мереж після межі балансової належності згідно з чинним законодавством, зокрема відповідно до вимог Правил безпеки систем газопостачання, затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 15 травня 2015 року № 285, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 08 червня 2015 року за № 674/27119, або укладає відповідний договір з будь-якою організацією, яка має право на виконання таких робіт, з урахуванням вимог Кодексу газорозподільних систем. Тобто, за межами Вашої балансової належності починається власність приєднаного споживача.


Приєднаний споживач несе відповідальність за частину газопроводу, яка належить йому на умовах договору. Приєднаний споживач має самостійно укладати договір на технічне обслуговування з організаціями, які мають право на виконання таких робіт.


Якщо у Вас залишись питання, пишіть, спробую допомогти.


Бажаю успіхів!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram