Аліменти

Доброго дня, мне звати Михайло. У шлюбі перебували 3 2002 року по 2012 рік. Розлучились у 2012 році. в 2005 році народився син. Під час сумісного проживання ми придбали двокімнатну квартиру у центрі міста Хмельницького ,та машину. На той час я працював в банківській сфері та повністю забезпечував сім`ю, Дружина ніколи і ні де не працювала. При розлучені ми домовились, що я свою частку майна залишаю і не буду на неї претендувати, а дружина натомість відмовляється від аліментів (це була усна домовленість, нотаріально не завірена) на протязі цього часу я допомагав дитині грошима, подарунками. Учора, 29.05.2020 року я взнав, що на мене відкрито впровадження у виконавчій службі по стягненню аліментів. На даний час я залишився без роботи (під час карантину) та ні яких доходів не отримую. У центр зайнятості не звертався. Заява на аліменти була подана ще в Листопаді 2019 року. Я проживаю в Києві, а син з матір`ю в Хмельницькому. Про подання заяви на стягнення аліментів я не знав, і мене не сповіщали ні яким чином, жодних повісток я не отримував та телефоном ні з ким не спілкувався. Яким чином можливо уникнути сплати аліментів

30.05.2020 18:21 1380

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
420 відгуків (418 +) (2 -)
Консультацій: 1598
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

В Вашому випадку можна Вашу усну домовленість викласти в нотаріальному договорі про припинення права на аліменти у зв'язку з переданням дитині Вашої частки в спільному з дружиною майні в порядку ст. 190 Сімейного кодексу. Але для укладення такого договору необхідний дозвіл органу опіки та піклування та домовитись з колишньою дружиною.
Якщо не вийде домовитись, можна спробувати скасувати судовий наказ, оскільки стягнення аліментів здійснюється в вашому випадку в без спірному порядку на підставі наказу. Але необхідну поновити строки на подання заяви про скасування наказу (це вже більше процесуальне питання) та знайти підстави для скасування. 
Якщо скасувати судовий наказ не вийде, можна звернутись з позовом про зменшення розміру  аліментів з підстав та в порядку ст. 192 СК. Зокрема у зв'язку з погіршенням матеріального стану який не дає можливості сплачувати аліменти у встановленому судом розмірі. 

Вирішити вашу проблему можна декількома шляхами, я б Вам радив спробувати домовитись про укладення договору. 


Якщо залишились додаткові питання звертайтесь по тел. 063 999 11 11


З повагою адвокат Дайнеко І.А. 



Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram