Не нарахували лікарняні

На чоловіка було скоєно наїзд.Отримав травми середньої тяжкості.Знаходився у стані легкого алкогольного сп`яніння.Водій рухався з перевищеною швидкістю.Слідство триває 5 місяць.Лікарняні не нараховуються.Перше питання по лікарняним ,і друге- який час, відповідно до законодавства ,може тривати слідство?

04.06.2020 18:18 1420

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
729 відгуків (728 +) (1 -)
Консультацій: 1851
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий вечір. 


Не нараховують лікарняні, бо чекають результату слідства. А чекають результату, щоб отримати відповідь: чи була хоч якась вина вашого чоловіка в ДТП. Якщо була вина, то так як він перебував у стані алкогольного сп'яніння, у нарахуванні лікарняних відмовлять. Якщо буде доведено, що він не порушував правила дорожнього руху, а вся вина на водієві, то повинні нарахувати і виплатити. 


Щодо тривалості слідства, то досудове розслідування в таких справах не повинно перевищувати 12 місяців.


Що можете робити: звернутися до керівника з вимогою створити комісію для розслідування причин нещасного випадка при отриманні невиробничої травми. Якщо відмовить, то звернутися до РДА, яке своїм рішенням зобовяже керівника створити таку комісію. 


Комісія вивчає покази свідків, потерпілого, матеріали розслідування щодо ДТП,  і складає Акт, в якому робить висновок щодо виплати або відмови у виплаті лікарняних.


Також зверніть увагу, що саме по собі перебування у стані алкогольного сп'яніння не є підставою для відмови. Відмова буде лише коли сп'яніння є причиною травми.


Якщо виникнуть додаткові запитання, пишіть на пошту ddmitr@ukr.net 


З повагою, Дмитро Дончак. 


Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram