Семейные долги

Добрый день.Обращаюсь к вам с очень неординарной проблемой:Суть проблемы заключается в том что в 4-х комнотной квартире проживает 2 семьи, 6 зарегестрированых жителей 1 один проживающий совмесно  3 с первой стороны стороны и 4 со второй, в одной несовершеннолетний ребенок, в другой инвалид 2-й группы. На сегодняшний день долги за квартиру составляют ~100.000грн, при этом первая сторона злостно не хочет делить долг и платить, 2-я сторона имеет 2 работающих работающих человека(как и на квартиру впринципе), но тянуть за собой первую сторону не хочет;1. Можно ли через суд выбороть часть квартиры первой стороны?2. Сделать реструктизацию и поделить её в равной степени на каждую сторону и продать в таком случае часть жилья?3. Выплатить долг и продать квартиру, если МинЮз подал арест на счета жильцов ? 


P.S. Первая сторона предьявляет, что не будет платить и проще уехать к родителям, в случае если квартиру заберут за долги.

07.06.2020 20:31 1245

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
419 відгуків (417 +) (2 -)
Консультацій: 1592
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

За наявності арешту державної виконачої служби, виділити в натурі ідеальні частоки квартири невийде навіть за наявності технічної можливості поділу. Необхідно звернутись з позовом про встановлення порядку користування жилими приміщеннями та розподіл рахунків. У разі задоволення позову борг роподілиться пропорційно площі приміщень виділених в користування. Це дасть вам можливість гасити борг лише за свою частину та відповідно зняти арешт з вашої частини. Але продати ні ви ні інший власник доки наявний арешт не зможет. Продаж може здійснити лише державна виконавча служба в порядку зверення стягнення на квартиру з метою погашення боргу за рахунок майна боржників. На цьомц етапі Ви можете придбати (за наявності фінасової можливості) як свою чатину так і частину іншого власника.  


Якщо залишились додаткові питання звертайтесь. 


З повагою адвокат Дайнеко І.А. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram