Сезона робота в Німеччині на заводі

Мені пропонують роботу в Німеччині на сезону роботу по ID німецькій карті до 6 місяців на кондитерському заводі.

Чи правомірна буде моя робота та перебування. Які негативні наслідки для мене можуть бути. Можливо вступив в цьому році новий закон?

 дякую

11.06.2020 10:03 1502

Консультація виконавця

Артем Сергєєв
Адвокат Харків
У сервісі: 5 років
12 відгуків (10 +) (2 -)
Консультацій: 74

Не зовсім зрозуміло ID картка вже є? Та про яку картку йде мова?

Якщо це ID-карт ЄС, то це тільки підтвердження особи та статусу, безпосередніх прав на роботу для іноземців документ не дає.

У квітні 2019 року Європарламент прийняв документ про введення ID-карт ЄС, затверджений Еврорадою 6 червня 2019 року, і остаточно введений спільним актом від 20 червня того ж року. Згідно з новими нормами уніфіковане посвідчення особи буде іменуватися Ідентифікаційної картою Європейського союзу.

Якщо це Blue Card - «блакитні карти», тоді дещо інше.

"Блакитна карта" (EU Blue Card) - електронне посвідчення, яке підтверджує право на проживання і роботу в одній з країн ЄС (за винятком Данії, Великобританії та Ірландії). По суті це програма ЄС з працевлаштування кваліфікованих кадрів з-за кордону. При цьому кожна держава ЄС має свої особливості її реалізації, " Блакитна карта", отримана в одній країні, не дає автоматично право на роботу в іншій країні.

У Німеччині "блакитні карти" почали видавати після 1 серпня 2012 року, коли вступив в силу закон, що спростив умови працевлаштування у Німеччіні фахівців з країн, що не входять в ЄС. З кожним роком кількість "блакитних карт", виданих у Німеччині, зростає.

Отже, якщо у Вас ID-карт ЄС – то треба окремо оформляти документи на працевлаштування, якщо  Blue Card «блакитна карта» видана у Німеччині – можете працювати у Німеччині.  Якщо Blue Card «блакитна карта» видана в іншій країні ЄС – на роботу у Німеччині також потрібні додаткові документи.

Якщо Вам тільки пропонують оформити ID картку, то необхідно кожний крок, пропозицію та документ ретельно аналізувати. Найчастіше здобувачів залучають можливістю роботи в країнах західної Європи з так званого Euro ID - фіктивному паспорту громадянина ЄС. Це абсолютно незаконна і кримінально карана схема.

Якщо подобається, тисни кнопку
  • Володимир
    Володимир
    3 роки

    дякую, мова йде про айді карту тимчасову на сезон до 6 місяців яку мають надати разом із страховкою

    Побачити вiдповiдь на вiдгук
    • Адвокат, Кандидат наук, Юрист Артем Сергєєв, фото
      Адвокат Харків
      У сервісі: : 5 років
      12 відгуків (10 +) (2 -)
      Залишив коментар: : 11.06.2020 12:32

      Треба чітко розуміти що Вам пропонують та шляхи втілення пропозиції. Якщо виникають будь-які сумніви, то в такому разі треба все детально аналізувати.

Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram