Снять статью в военнике

Меня комисовали с армии и поставили статью 36в 38б и я не могу вернуться на свою старую работу могу ли я снять статью и не призовут меня заново в армию ?

01.07.2020 09:01 1060

Консультація виконавця

Ірина і Владислав Леонови
Адвокат
У сервісі: 5 років
245 відгуків (244 +) (1 -)
Консультацій: 789
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня! Щодо Вашого питання можемо повідомити наступне


Зазначені норми регулюються Положенням про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України від 14.08.2008  № 402, а саме Додатоком 1 до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України -"РОЗКЛАД хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби".


Відповідно до статті 36 (в) зазначені військовослужбовці непридатні до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально.


Відповідно до статті 38 (б) - непридатні до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально.


Питання щодо можливості продовження праці, якщо працівник після звільнення зі служби за станом здо­ров’я не може приступити до виконання дорученої йому роботи (заборонена важка фізична праця, або ж має медичний висновок, відповідно до якого потребує переведення на легшу роботу), то у таких випадках роботодавець зо­бов’язаний дія­ти відповідно до положень ст. 170 і 172 КЗпП -  Переведення на легшу роботу; Застосування праці інвалідів.
Отже, якщо працівник тимчасово або постійно не може виконувати роботу, на яку його було прийнято, але без шкоди для свого здоров’я може виконувати іншу, легшу роботу, роботодавець має перевести його на легшу роботу відповідно до медичного висновку.


Якщо Ви не згодні з Постановою ВЛК, то вона можє бути оскаржена в судовому порядку.


Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram