Чи діють ще карантинні обмеження 60+ для працюючого пенсіонера?

Чи зняті кварантинні обмеження 60+ для людей похілого віку. Я працюючий пенсіонер ,мені 64 роки,посада:завідуючий ветеринарною дільницею.Алє на період карантину мене як групу ризику 60+ перевели на режим "простою" ,про що мене заставляли з березня2020 по теперешній час писати заяви(З 1 липпя2020 запрошують написати заяву на липень).Згідно постанови КМУ №392від 20.05.2020 немає ні одного згадування про карантинні обмеження 60+ Та 3  5.06.2020  та 17.06.2020 постанова №500 виключено з обмежень пукт 6 абзац 6 де , як мені зрозуміло у перший редакції були прописані ці обмеженнядля людей 60+,На  час карантину мені скасували 50 % заробітньої плати т.як я був у групі ризику і не мав права виходити на роботу(так мені пояснили).Питання: з якої дати згідно постанов КМУ мені ,як60+ скасовано карантинні обмеження ,та з якої дати мені повинні нараховувати 100% зар.плати?

01.07.2020 17:46 1343

Консультація виконавця

Ірина і Владислав Леонови
Адвокат
У сервісі: 5 років
245 відгуків (244 +) (1 -)
Консультацій: 789
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Стосовно вашого питання повідомляємо наступне.

Так, Постановою КМУ від 17 червня 2020 р. № 500 були внесені зміни до Постанови від 20 травня 2020 р. № 392, а саме виключення абзацу шостого п.6 стосвно осіб, які досягли 60-річного віку.

Також Постановою № 500 продовжено карантин до 31.07.2020р. 

Що стосується простою під час карантину. Час простою не з вини працівника, в тому числі на період оголошення карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, оплачується з розрахунку не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу). який оплачується згідно зі частиною першою ст. 113 КЗпП.

Якщо на підприємстві чи в окремому структурному підрозділі на період карантину було запроваджено простій, то його припинення здійснюватиметься наступним чином:

– якщо простій запроваджувався на конкретний строк, то в наказі має бути зазначено період простою, наприклад: «установити простій на підприємстві з 18.03.20 р. до 22.05.20 р.». У такому разі працівники приступають до роботи за графіком роботи, визначеним у правилах внутрішнього трудового розпорядку одразу після зазначеної дати. Видавати окремий розпорядчий документ не потрібно, адже вони вже ознайомлювалися з наказом про запровадження простою.

– якщо простій запроваджено без конкретної дати і в наказі не зазначена дата припинення простою, у зв’язку з невизначеністю дати закінчення карантину. У такому разі потрібно буде видати наказ про припинення простою на підприємстві або в окремому структурному підрозділі.

У законодавстві відсутня норма щодо конкретного часу відновлення роботи підприємства після простою. 

У зв’язку з чим, у наказі «Про припинення простою, установленого на час карантину» повинна міститися інформація з зазначенням конкретної дати припинення простою та зазначенням з якої дати встановлюється  звичайний режим роботи.

Таким чином, карантинні обмеження для осіб 60+ зняті, але простой застосовується стосовно всієї установи, а не для окремих осіб.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram