Разбил случайно водомер - какие санкции применят ко мне?

Мне довелось на днях случайно разбить водомер. При этом заводская пломба целая, а пломба водоканала сорвана. Разбился сам циферблат со значениями. Произошло это в колодце частного дома, когда я полез сделать кладку вокруг окна колодца, чтобы укрепить её. Один кирпич сорвался вниз и упал на счётчик, повредив и магистральную трубу после счетчика. Подскажите, какие санкции будут ко мне применены?

07.07.2020 16:29 1428

Консультація виконавця

Наталия Лихунжан
Адвокат
У сервісі: 4 роки
36 відгуків (35 +) (1 -)
Консультацій: 143

Відповідно до п. 9 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 № 630, визначено, що у квартирі (будинку садибного типу) роботи з установлення засобів обліку води проводяться спеціалізованою організацією, виконавцем, виробником чи постачальником за рахунок коштів споживача.

В Вашому випадку зрив пломби та пошкодження скла не пов`язане з безобліковим використанням водопостачання, або наміром на такі дії. Нажаль, часто компанії постачальники зловживають такими ситуаціями та намагаються зняти оплату як за  безобліковне водокористування (дуже великі суми), такі дії можна оскаржити у суді.

У разі пошкодження лічильника Вам необхідно терміново звернутися до постачальника, Ви можете зателефонувати на гарячу лінію, залишити заявку і чекати працівників постачальника. Вони прийдуть обстежать лічильник, складуть акт (обов’язково за Вашої присутності!) та встановлять новий лічильник (за Ваші кошти). Якщо звернетеся невідкладно і працівники постачальника більше ніяких порушень не виявлять то санкції не застосовують. Не приховуйте факт пошкодження пломбування на лічильниках від представників водоканалу оскільки в майбутньому (при виявленні цих обставин в ході чергової / позачергової перевірки) Вам може буде здійснений перерахунок за нормою (з дати останньої фактичної повірки лічильника представниками постачальника), у таких розрахунках враховується період з моменту, коли цілісність пломбування фактично була порушена, до моменту, коли буде проведено повторне опломбування.

Якщо у Вас залишись питання, пишіть, спробую допомогти.

Бажаю успіхів!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram