Розбив скло лічильника води

Дуже дякую за попередню відповідь. Але в мене ситуація дещо гірша - в мене пошкоджене саме табло з цифрами також. Я побоююсь того, що мене спробують звинуватити у тому, що я відматував лічильник. Бо знайомі мене вже налякали такими фактами. На даний час у мене немає ніякої заборгованності та комунальні послуги я завжди оплачую вчасно. Також з водоканалом не було ніяких проблем

08.07.2020 15:04 2070

Консультація виконавця

Наталия Лихунжан
Адвокат
У сервісі: 4 роки
36 відгуків (35 +) (1 -)
Консультацій: 143

Добрий день!


Ваші права, обов`язки та відповідальність як споживача послуг послуг регламентуються Правилами надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 року №630.


Відповідно до пунктів 17, 21 Правил № 630 послуги з водовідведення оплачуються споживачем з розрахунку обсягу витрат холодної та гарячої води згідно з нормативами (нормами) споживання або показаннями засобів обліку води.


У разі відсутності у квартирі (будинку садибного типу) та на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку води і теплової енергії плата за надані послуги справляється згідно з установленими нормативами (нормами) споживання: з централізованого постачання холодної та гарячої води і водовідведення - з розрахунку на одну особу та на ведення особистого підсобного господарства.


Інші наслідки користування названими видами послуг без засобів обліку або несанкціонованого втручання і підключення до мережі цими Правилами затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 року №630 не передбачені.


Якщо постачальник Вас звинуватить в тому, що Ви «відмотали воду» це можна оскаржити, спочатку листом (обов’язково письмово), а потім якщо це не допоможе то позовом до суду. Але наразі зарано говорити про звинувачення, так як Ви самостійно і практично відразу повідомили, що склалась така ситуація.


Додаткові питання Ви можете писати в коментарі, я відповім.


Якщо у Вас залишись питання, пишіть, спробую допомогти.


Бажаю успіхів!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram