Как перераспределиться домой после окончания интернатуры?

Я закончила интернатура, 01.08 должна выйти на работу по распределению (в ту больницу, где 2 года была на интернатура). Мне добираться из дома до работы 60 км (из одного районного центра в другой райцентр). Если взять гарантийное письмо из больницы (ЦРБ - там где живу) реально перераспределиться? Замужем (муж НЕ руководитель), детей нет. Спасибо за ответ.

23.07.2020 13:42 1310

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
420 відгуків (418 +) (2 -)
Консультацій: 1600
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Порядок направлення на працевлаштування визначається Порядком працевлаштування працевлаштування випускників державних вищих медичних (фармацевтичних) закладів освіти, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням затвердженого Наказом МОЗ України N 367 від 25.12.97 року (далі Порядок) (Посилання на текс наказу https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0246-98#Text)

Відповідно до п. 5 розділу І Порядку керівники вищих закладів освіти після зарахування осіб на навчання за державним замовленням укладають з ними угоду за формою, уміщеною в додатку 1. до Порядку.

Якщо ви уклали таку угоду то відповідно п. 6 Порядку зобов`язані відпрацювати за місцем призначення не менше ніж три роки.

Призначення здійснюється в порядку визначеному п. 8.4 Порядку.

Відмовитись ви можете від місця призначеня лише у випадку розіввання угоди визначеної п. 5 Порядку на підставах визначених п. 9 порядку, зокрема:

- встановлення інвалідності I або II групи, внаслідок чого випускник не може стати до роботи за місцем призначення;

- встановлення інвалідності I або II групи у дружини (чоловіка) випускника, у одного з батьків (або осіб, які замінюють батьків) випускника;

- якщо випускник - вагітна жінка, мати або батько, які мають дитину у віці до трьох років або дитину, яка згідно з медичним висновком потребує догляду (до досягнення нею шестирічного віку); одинока мати або батько, які мають дитину до чотирнадцяти років або дитину-інваліда;

- у разі проходження чоловіком (дружиною) військової служби (крім строкової), в тому числі за контрактом, на посадах рядового, сержантського й старшинського складу, прапорщиків, мічманів та офіцерів у Збройних Силах, Національній гвардії, Прикордонних військах, Службі безпеки, а також інших військових формуваннях, створених відповідно до законодавства України, та служби в органах внутрішніх справ поза місцем розташування замовника;

- у разі вступу випускників вищих закладів освіти I - II рівнів акредитації до вищих закладів освіти III - IV рівнів акредитації.

Окрім основних підстав є ще додаткова підстава для розірвання предбачені п. 18 Порядку якщо умови угод, укладених до шлюбу чоловіком і дружиною, не передбачають направлення їх до одного й того самого населеного пункту, місце їх роботи визначається за домовленістю між ними й замовниками, а у разі, коли вони не дійшли згоди, один з подружжя має право розірвати угоду в односторонньому порядку (але дана вимога діє лише якщо ви з чоловіком навчались в одному закладі (в ріних закладах) підписали угоди до шлюбу та були направлені на робору в різні місцевості.

Отримаши довідку при наявності підстав визначених п. 9, 18 Порядку ви зможете здійснити зміну направлення отримавши відповідне повідомлення мід закладу охорони здоровя за місце проживання. 

Але в будь-якому питання про зміну місця призначення вирішують між собою заклади на який направили та в який хочте перевестись (п. 25 Порядку)

Тому наявність нажаль наявніть лише гар.листа від ЦРЛ за місцем проживання за відсутності підстав визначних п. 9 та 18 Прорядку не дають права відмовитись від призначення. Але я б вам радив всеж таки спробувати домовитьсь про зміну місця призначення тримавши гар. лист, якщо обсяз державного замовлення в ЦРЛ в вашому райцентрі дозволяє вас перенаправити то заклади ОЗ можуть між собою домовитись, як що буде гарантія працевлашутвання в новому місці. В такому випадк буде залучена комісія від вузу та видане нове направлення.  

Якщо залишиль питання звертайтесь на пошту law.help@ukr.net

З повагою Дайнек    

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram