Затримка виготовлення моїх документів держлслужбовцем в особистих цілях

Доброго вечора. Підкажіть будь-ласка,  як мені діяти, чи є якесь рішення по моєму питанню?  Така ситуація: 27.11.2019р я отримала НАКАЗ про оформлення 2 га землі, здала документи землепорядній організації на виготовлення проекту на цю ділянку. З першого запиту інженера -землевпорядника до нашого районного земельного від. розпочалися проблеми( онлайн запити на обмінний файл, викопіювання цієї ділянки, внесення до системи проекту на отримання висновку і т.д ) залишались без відповіді, до моєї появи в земельному відділі з питанням -Чому не відповідають?. З`ясувалось - причиною цих мовчань та затримок з відповіддями  є бажання працівника цього земельного відділу (займає посаду державний реєстратор) оформити цю ділянку своїй 4-х річній доньці. 12.02.2020р він отримав також Наказ на розробку проекту і вже ч/з місяць я побачила на публічній карті України, що ділянка майже закінчувала розроблятись ,(мої документи були абсолютно не готові).  Я письмово звернулася до Держгеокадастру нашої області за роз`ясненням ситуації. На мій лист відреагували  і в відповіді через місяць повідомили, що ця громадянка 16.04.2020р отримала Наказ про відмову в погодження проекту.Надіючись, що йому відмовили я неодноразово просила, щоб мій проект  був дороблений до кінця. І  до 15.06.2020р. його нарешті виготовили. Я передала його на реєстрацію в наш земельний відділ, де мені надали Рішення про відмову в реєстрації. Знову  ж пишу звернення до Держгеокадастру, з проханням роз яснити,  в відповіді мене повідомлюють, що ця людина якимось чином (не пояснюють яким) отримав 20.05.2020 р уже другий Наказ про погодження проекту і до 15.06.2020р вже все було зареєстровано. 

Я вважаю, що цей держслужбовець, зловживаючи свої службовим становищем вирішував свої особисті питання , хочу почути вашу думку стосовно цієї ситуації та хоч маленьку підказку як притягти цю людину до відповідальності.  Дякую.

27.07.2020 21:56 1084

Консультація виконавця

Микола Лях
Юрист
У сервісі: 5 років
125 відгуків (122 +) (3 -)
Консультацій: 287

 Доброї ночі! Шановний замовник, що я Вам пораджу у даному випадку:



  1. Надати максимальне розголошення шляхом звернення до свого депутата рад усіх рівнів (сільської, селищної, районної, обласної, Верховної Ради України) з посиланням на листування (додати копії запитів та відповіді).

  2. Звернутись до прокуратури свого регіону з повідомленням про правопорушення посадовою особою. Надати наявні підтверджуючі матеріали.

  3. Звернутись до адміністративного суду з позовною заявою про скасування дозволу чи реєстрації.

  4. І останнє раджу пошукати юриста (адвоката) знайомого з розглядом таких питань.


 На все добре. З повагою Микола Лях

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram