Восстановить потерянный военный билет

Обо мне: подхожу под категорию ризывной возраст, не служил, был временный белый билет связанный с нестабильностью плечевого сустава. На текущий момент сделал операцию на плече и сейчас только начало реабилитационного периода. Старый военный билет на текущий момент потерян.

Вопрос: если я сейчас обращусь военкомат с запросом восстановить военный билет, какие варианты развития событий могут произойти? Может ли военкомат направить меня на мед комиссию сейчас? Или они дадут мне отсрочку за которую я смогу восстановить билет?

20.08.2020 09:20 1531

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
420 відгуків (418 +) (2 -)
Консультацій: 1597
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня!


Відповідно до підп. "г" п. 2.9 та 2.11. Положення, затвердженого наказом Міністра оборони України №402 від 14.08.2008 р,  при проходженні медичної комісії лікар виносить  у військовий квиток або в довідку однк  з таких постанов:
а) придатний до військової служби за графами ТДВ "А" 1-11;
б) тимчасово непридатний до військової служби. Потребує лікування (динамічного спостереження) на термін до (указати дату);
в) підлягає направленню на додаткове медичне обстеження та повторний медичний огляд;
г) непридатний до військової служби в мирний час, обмежено придатний у воєнний час;
ґ) непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку.

2.11. Рішення про тимчасову непридатність приймається на термін, необхідний для повного відновлення функцій органів та систем організму, але не більше одного року, з наступним переоглядом для вирішення питання про придатність до військової служби. Після закінчення року, якщо захворювання не вилікувано, приймається остаточне рішення. Контроль та організація своєчасного проведення переогляду покладається на районний (міський) військовий комісаріат.
Допризовники під час приписки до призовних дільниць та призовники під час призову на строкову військову службу, у яких виявлені захворювання або фізичні недоліки (вади) необоротного характеру (невиліковні), визнаються непридатними до військової служби. Рішення про тимчасову непридатність та потребу в лікуванні в цьому випадку не приймається.


Якщо в вашій довідці або  старому військовоу квитку був запис за п.б) або в) то вас обовязково направлять на повторну комісію одразу, якщо строк зазначений в довідці тимчасової непридатності не вийшов то по закінченню строку. 


Якщо зазначено п. г) або ґ) то направлення є на комісію є протиправним.


Заміна квитка здійснюється за вашою заявою ло якої ви має право долучити документи в тому числі медичного характеру. Долучення таких документів допоможе при оскарженні протиправних дій військомату якщо такі матимуть місце. 


Якщо залишились питання звертайтесь на пошту law.help@ukr.net


З повагою Дайнеко І.А.



 


Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram