Відкрити ФОП дистанційно

Підкажіть, будь ласка, порядок дій щоб відкрити ФОП дистанційно і наскільки це можливо. Я живу далеко від місця реєстрації, у іншій області. Спробувала подати заяву через сайти мінюсту та Дія, але вони тимчасово не приймають заявки через велику їх кількість. Тож цей варіант відпадає. Отже, виходить, що потрібно прокататись по 500 км 3 рази? Подати заяву реєстратору, знову подати заяву про перехід на спрощену систему та зареєструвати книгу обліку доходів.

Про книгу хотілося б уточнити. На сайті Дія вказано: "на період карантину ви можете розпочати вести свою діяльність без реєстрації книги обліку і вести облік своїх доходів без її використання".

Тож в теорії все таки можна надіслати заяву на відкриття ФОПу та заяву про перехід на спрощену поштою? І книгу обліку не реєструвати.

Чи є ще якісь варіанти зробити все у своєму місті? 

06.09.2020 12:22 1474

Консультація виконавця

Галина Токмач
Юрист Мирноград
У сервісі: 4 роки
133 відгука (133 +) (0 -)
Консультацій: 458
Топ 3 спеціалізації:
  • Трудове право
  • Військове право
  • Цивільне право

Вы можете отослать заявление регистратору по почте ценным письмом с описью вложения.

Предварительно у нотариуса удостоверить подпись на заявлении.

Также и с налоговой. В течении 10 дней с момента регистрации на адрес своей налоговой по прописке отослать Заявление на упрощённую систему, если выбрали 3-ю группу, и до конца месяца, если выбрали 2-ю.Тогда упрощенка пойдет со дня вашей регистрации.

Вот ссылочки на формы заявлений:

1) заява про державну реєстрацію фізичної особи підприємцем (форма 10 затверджена наказом Мін’юсту України від 18.11.2016 р. № 3268/5);

2) заява про обрання фізичною особою спрощеної системи оподаткування, форму якої затверджено наказом Мінфіну України від 20.12.2011 р. № 1675

Отправлять отчёты в налоговую можно через Электронный кабинет плательщика.Для этого нужна будет ЭЦП (Электронная цифровая подпись), созданная в любом Центре сертификации ключей.

Возможен ещё вариант с доверенностью, уполномочить кого-то в вашем городе, где прописаны.

Что касается Книги учёта, да, действительно, ее можно не регистрировать пока, НО, в течение 3-х месяцев после окончания карантина ее нужно подать на регистрацию в налоговую.

Если нужна будет помощь в заполнении Заявлений, обращайтесь на мою почту gallina.tokmach.82@ukr.net

С уважением, юрист Галина Токмач

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram