Закон України про запобігання корупції

Стаття 46 Закону про запобігання корупції (Інформація, що зазначається в декларації) у підпункті 2 пункту 1 цієї статті вказано, що декларантом зазначаються об’єкти нерухомості, що належать суб’єкту декларування та членам його сім’ї на праві приватної власності, включаючи спільну власність, або знаходяться у них в оренді чи на іншому праві користування, незалежно від форми укладення правочину, внаслідок якого набуте таке право.

Питання: яка передбачена відповідальність за те що суб`єктом декларування, (не умисно) не вказано об`єктів нерухомості які знаходяться у них в оренді чи на іншому праві користування, незалежно від форми укладення правочину, внаслідок якого набуте таке право. (винаймання житла військовослужбовцем для проживання сім`ї. Дякую.

14.09.2020 19:32 1019

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
727 відгуків (726 +) (1 -)
Консультацій: 1847
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий вечір.


1. Дивимось для початку статтю 50 ЗУ Про запобігання корупції: Обов’язковій повній перевірці підлягають декларації службових осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, суб’єктів декларування, які займають посади, пов’язані з високим рівнем корупційних ризиків, перелік яких затверджується Національним агентством. Тобто встановити порушення можуть лише при повній перевірці, а вона стосується не всіх.


2. Якщо у декларації є недостовірні відомості, то Національне агентство письмово повідомляє про це керівника відповідного державного органу.


3. Тепер про відповідальність: якщо перевіркою встановлено, що різниця між достовірними і недостовірними відомостями складає від 100 до 250 прожиткових мінімумів, то це адміністративна відповідальність: штраф від 17000 до 42500 грн. Якщо різниця більша за 250 прожиткових мінімумів, то це вже кримінальна відповідальність: або штраф, або громадські роботи, або позбавлення волі. Також важливо: за який рік перевіряється декларація, і чи не пройшов строк давності для притягнення до відповідальності.


Але не слід забувати: вищевказані покарання - це при свідомому (зумисному) поданні недостовірних даних. В разі, якщо Ви самі помітили помилку, і подали оновлену декларацію, то це свідчить про відсутність умислу в Ваших діях, а отже і покарання не буде.


З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram