Запис у трудовій книжці

Мені звільнено з роботи вчителя школи. Школа змінила статут і стала ліцеєм. В трудовій книжці запис про звільнення завірено новою печаткою. Що робити в такій ситуації? Ушколі кажуть, що мають також стару печатку, чи можна її поставити по новій? 

24.09.2020 05:07 949

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
420 відгуків (418 +) (2 -)
Консультацій: 1594
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня. 
Відповідно до п. 2.6 Інструкції ведення трудових книжок працівників
У разі виявлення неправильного або неточного запису
відомостей про роботу, переведення, а також про нагородження та
заохочення тощо, виправлення виконується власником або уповноваженим ним органом, де було зроблено відповідний запис. Власник або уповноважений ним орган за новим місцем роботи зобов'язаний надати працівнику в цьому необхідну допомогу.


В свою чергу п. 2.8 Інструкції зазначає,  якщо підприємство, яке зробило неправильний або неточний запис, ліквідоване, відповідний запис робиться правонаступником і засвідчується печаткою, а в разі його відсутності - вищестоящою організацією, якій було підпорядковане підприємство, а в разі його відсутності - облархівом, держархівом м.Кєва, держархівом м.Севастополя і держархівом при Раді Міністрів Криму. 


Таким чином, ліцей має право, як право наступник вносити зміни до записів трудової книжки за власною печаткою. Я вам рекомендую звернутись в ліцей за внесенням змін до записів трудової книжки, ліцей винесе наказ про внесення змін в якому вкаже на неточність попереднього запису та внесе новий (по суті такий же) але з посиланням на відповідний наказ про внесення змін. 


З повагою Дайнеко І.А. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram