Военкомат не хочет выписывать

такая ситуация , пришел выписаться с военкомата чтоб забрать диплом с университета , стать на учёт в своем районе и пойти там служить по контракту, но вместо этого получил повестку, доводы что мне негде сдесь жить их не интересуют 

Что вы б мне посоветовали

02.10.2020 07:44 1152

Консультація виконавця

Наталия Лихунжан
Адвокат
У сервісі: 4 роки
36 відгуків (35 +) (1 -)
Консультацій: 143

Добрий день!


Якщо повістка вже є, то потрібно з’явитися до військкомату, інакше може настати відповідальність - якщо призовник не з’явився до військового комісаріату без поважних причин, його очікує штраф від п’яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85-119 гривень). За повторне правопорушення доведеться сплатити до 255 гривень (ст. 210 КУпАП). Якщо призовник не з’явився до військового комісаріату без поважних причин, його очікує штраф від п’яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85-119 гривень). За повторне правопорушення доведеться сплатити до 255 гривень (ст. 210 КУпАП).


Згідно п. 15 Порядку військовий облік здійснюється з урахуванням встановлених в Україні правил реєстрації місця проживання фізичних осіб.


Згідно п. 16 Порядку військовий облік ведеться на підставі паспорта громадянина України та таких військово-облікових документів:



  • для призовників — посвідчення про приписку до призовної дільниці;

  • для військовозобов’язаних — військового квитка або тимчасового посвідчення військовозобов’язаного .



  • Відповідно «Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2002 року №352:


   Для постановки на військовий облік призовників прибувши до нового місця проживання призовник зобов'язаний у семиденний термін з'явитися до районного військового комісаріату і стати на військовий облік маючи з собою паспорт та посвідчення про приписку до призовної дільниці. У посвідченні про приписку до призовної дільниці ставиться штамп про взяття на військовий облік, після чого посвідчення повертається призовнику;


  Для зняття з військового обліку призовник зобов'язаний особисто з'явитися до районного військового комісаріату і подати письмову заяву, в якій зазначається причина зняття з військового обліку та точна адреса нового місця проживання, і у разі потреби подати відповідні документи. Призовник повинен з собою мати посвідчення про приписку до призовної дільниці. У посвідченні про приписку до призовної дільниці ставиться штамп про зняття з військового обліку, після чого посвідчення повертається призовнику.


            Для зняття з обліку маєте пройти медкомісію, потім знятися з військового обліку, а на новому місці прописки Ви також маєте пройти медкомісію.


Якщо у Вас залишись питання, пишіть, спробую допомогти.


Бажаю успіхів!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram