Залишити місце роботи в місті в котрому я працюю наразі

Моє місце роботи на державній службі хочуть перевести до іншого міста. Які мої дії повинні бути щоб моє робоче місце залишалося в місті в котрому я працюю наразі, адже я маю проблеми зі здоров`ям (9мм грижа в позвоночнику) і я хвилююся що щоденні поїздки та тряски в автобусах призведуть до погіршення мого стану.

21.10.2020 12:03 1042

Консультація виконавця

Доброго дня.


Враховуючи останні зміни, внесені в чинне законодавство України та зважаючи на зазначені Вами обставини повідомляю наступне.


Відповідно до частини 2 статті 41 Закону України «Про державну службу» переведення здійснюється лише за згодою державного службовця. Також, частиною 3 цієї ж статті зазначеного вище Закону передбачено, що не допускається переведення в іншу місцевість, зокрема, державного службовця, який у встановленому законодавством порядку визнаний особою з інвалідністю. Не допускається таке переведення також у разі виникнення у державного службовця особливо важливих особистих або сімейних обставин.


Отже, зважаючи на викладене вище, керівництво державного органу, в якому Ви наразі працюєте не має жодних законних підстав переводити Вас на роботу в іншу місцевість, оскільки таке переведення суттєво порушить Ваші законні права та інтереси, тимпаче беручи до уваги той факт, що таке переведення негативно вплине на стан Вашого здоров᾿я. Також, бажано, щоб у Вас були докази того, що Ви дійсно маєте певні захворювання, які можуть загостритись внаслідок систематичних поїздок до місця роботи в інше місто.


В тому разі, якщо все ж керівництво державного органу прийме рішення без Вашої згоди про переведення в іншу місцевість, при ознайомлені Вас з наказом про таке переведення Ви маєте зробити напис «З наказом ознайомлений, з переведенням не згоден». Це важливо. Крім того, застерігаю Вас, щоб жодних заяв, навіть під тиском певних осіб про згоду на переведення не підписувати, оскільки потім, якщо справа дійде до суду, то буде досить важко доказати, що Вас змушували підписати наказ або написати добровільно заяву про переведення.


Також, в разі, якщо з зазначених підстав керівництво прийме рішення Вас звільнити, то для того щоб оскаржити це рішення, Ви можете звернутись до суду із позовною заявою про визнання протиправним та скасування наказу, поновлення на посаді та зобов`язання вчинити певні дії.


Додатково повідомляю, що згідно із пунктом 1 частини першої статті 5 Закону України «Про судовий збір» від сплати судового збору звільняються позивачі, зокрема, поновлення на роботі та за іншими вимогами, що випливають із трудових правовідносин.


 


В разі виникнення у Вас додаткових питань, звертайтесь на мою ел. адресу: naseko529@gmail.com


Будьте здорові! Хай щастить!


З повагою, Олена.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram