Земельне право

Доброго дня, моя мама має 2 паї землі які здавались агрофірмі до кінця цього року, договір розірвали за згодою двох сторін.

Питання, землю нам виділять згідно кадастрового номеру чи агрофірма може виділити окреме поле для людей які теж розірвали договір в цьому році? 

03.12.2020 10:41 986

Консультація виконавця

Ірина і Владислав Леонови
Адвокат
У сервісі: 5 років
245 відгуків (244 +) (1 -)
Консультацій: 789
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня! 


Стосовно вашого питання повідомляємо наступне


Частиною третьою статті 31 Закону України "Про оренду землі" визначено, що договір оренди землі може бути розірваний за згодою сторін.


У разі розірвання договору оренди землі за погодженням сторін кожна сторона має право вимагати в іншої сторони відшкодування понесених збитків відповідно до закону.


Факт розірвання договору оренди землі необхідно зареєструвати. Порядок реєстрації такий же, як і для реєстрації самого договору оренди землі.


За державною реєстрацією розірвання договору оренди землі може звернутися як орендар, так і орендодавець до виконавчих органів , в тому числі через центри надання адміністративних послуг; нотаріуса.


Якщо не зареєструвати припинення права оренди земельної ділянки, в орендаря буде формальна підстава продовжувати користуватися земельною ділянкою. Також зареєструвати новий договір оренди землі до реєстрації припинення попереднього неможливо.


Що стосується самої земельної ділянки. 


Ви надавали в оренду земельну ділянку агрофірмі на підставі договору оренди, де повинно бути зазначено об’єкт оренди, а саме: кадастровий номер земельної ділянки, місце розташування та розмір земельної ділянки. 


Отже, після розірвання договору оренди, Вам повертається земельна ділянка відповідно до кадастрового номера та характеристик, зазначених в договорі оренди, які повинні співпадати з даними, наявними у правовстановлюючих документах на земельні ділянки. 


Виділити Вам інші земельні ділянки, на які у вас відсутні документи, агрофірм

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram