Виплати колишньому депутату ОМС

Працював на місці секретаря виконкому сільської ради з січні 2015 року. В жовтні того ж року обраний депутатом та секретарем ради. Чи маю я право на виплати 6 місячної заробітньої плати у звязку із закінченням повноважень 20.10.2020 року та реорганізацією сільської ради. До 2015 року працював у навчальному закладі. 

04.12.2020 00:02 1001

Консультація виконавця

Альона Степанишина
Адвокат
У сервісі: 3 роки
20 відгуків (20 +) (0 -)
Консультацій: 117

Добрий вечір!


Після закінчення повноважень Вам гарантується надання попередньої роботи (посади), а при її відсутності - іншої рівноцінної роботи на тому самому або, за Вашою згодою, на іншому підприємстві, в установі, організації (стаття 118 Кодексу законів про працю України та стаття 33 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад»).


У разі неможливості надання такої роботи за Вами як за колишнім депутатом і секретарем сільської ради на період працевлаштування зберігається, але не більше шести місяців, середня заробітна плата, яку Ви одержували на виборній посаді у раді, що виплачується з відповідного місцевого бюджету. 


Тобто Ви маєте право на поновлення на роботі як працівник навчального закладу (якщо Ви були з нього звільнені у зв’язку з переходом на виборну посаду, а не, наприклад, за власним бажанням або за угодою сторін) або як секретар виконавчого комітету ради (якщо були звільнені з цієї посади у зв’язку з переходом на виборну посаду, а не у зв’язку із закінченням строку повноважень виконавчого комітету).


Таким чином, якщо Ви були раніше звільнені на підставі п. 5 ст. 36 КЗпП України (у зв’язку з переходом на виборну посаду) і наразі після закінчення повноважень Вас не поновлять на посаді, з якої звільнили за цією статтею - тільки у такому випадку Ви маєте право на збереження середньої заробітної плати на період Вашого працевлаштування (але не більше ніж 6 місяців).


З повагою, адвокат Альона Степанишина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram