Адміністративне правопорушення(порушення проведення розрахунку)

Працівнику прийшла повістка в суд де зазначено(у справі порушив порядок проведення розрахунків) Під час перевірки він не видав чек. А також товар який він продав не був внесений в РРО,сума грошей готівкою в касі не відповідала сумі в касовому апараті(не було здійснене службове внесення) Цікавить який штраф у гривнях буде суто самому працівнику,залежно від цієї повістки у суді
10.12.2020 00:15 939

Консультація виконавця

Альона Степанишина
Адвокат
У сервісі: 3 роки
20 відгуків (20 +) (0 -)
Консультацій: 117

Доброго вечора!



За вказаними Вами даними працівника притягують до адміністративної відповідальності за статтею 155-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення  “Порушення порядку проведення розрахунків”.



Вказана стаття передбачає, що порушення встановленого законом порядку проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг тягне за собою накладення штрафу на осіб, які здійснюють розрахункові операції, від двох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.



З огляду на те, що працівник є особою, який здійснює розрахункові операції, у разі визнання його винним у вчиненні вказаного правопорушення, штраф буде складати від 34 до 85 гривень.






З повагою, адвокат Альона Степанишина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram