ФОП 2 группа

Здравсвуйте, в 4 квартале 2020 года превысили доход 1 млн. с 1 числа 2020 года теперь нужно по нормам устанавливать рро. Можно ли закрыть фоп? Или есть какие то ограничения?

18.12.2020 14:37 807

Консультація виконавця

Іванна Гречко
Адвокат
У сервісі: 2 роки
65 відгуків (64 +) (1 -)
Консультацій: 232

Обмежень щодо припинення ФОП немає.

У разі прийняття рішення про припинення підприємницької діяльності необхідно поетапно вчинити наступні дії:

- Подати державному реєстратору заяву про припинення, встановленої законодавством форми. Запис про припинення ФОП вноситься  до державного реєстру протягом 24 годин з моменту подання заяви.

- Закрити банківські рахунки. Для цього потрібно звернутися до банку з заявою про закриття рахунків у зв’язку з припиненням ФОП.

- Знятися з обліку як платник податків у контролюючому (податковому) органі. Це можливо тільки після подання ліквідаційної звітності, отримання акту звірки з ПФУ та проведення перевірки. Якщо за результатами такої перевірки у ФОП немає заборгованостей по сплаті платежів до бюджету, штрафних санкцій, то підприємцю встановлюється обліковий стан «припинено». Після підписання обхідного листа у різних відділах ДФС, в держреєстрі з’являється запис про зняття з обліку в якості платника ЄСВ.  Якщо в ході перевірки спеціалістами ДФС будуть виявлені порушення, приховування доходів або несплати обов’язкових платежів, підприємцю загрожує накладення штрафних санкцій.

- У разі використання підприємцем ЕЦП – блокування ЕЦП. Порядок блокування ключів залежить від акредитованого центру, який їх видавав.

Процедуру припинення ФОП можна вважати закінченою після знаття з обліку в органах ДФС. Це найскладніший етап процедури.

Отже, якщо у ФОП дійсно виник обов’язок щодо застосування РРО (а він виник, якщо ви здійснюєте розрахункові операції, які згідно Закону України «Про РРО» потребують застосування РРО; якщо таких операцій немає, а є лише безготівкові розрахунки з перерахуванням із рахунка на рахунок без застосування карткових рахунків покупців і т. і.,  то РРО не застосовується), при проведенні «ліквідаційної» перевірки контролюючий орган може застосувати відповідні санкції, і зняття вас з обліку буде можливе лише після сплати усіх донарахованих платежів.

Як цього уникнути, або відстрочити.

- визначені ДФС платежі оскаржити до суду;

- спробувати «відсторнувати» частину отриманих доходів за відповідний період.

 

Надання більш детальної консультації можливе після отримання від вас додаткової інформації, зокрема: на якій системі оподаткування перебуваєте, яку діяльність здійснюєте, чи здійснюєте діяльність на даний час, тощо). При необхідності можна звертатися індивідуально : +380672910959 тел. чи вайбер).

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram