Призов в Армію

Мені 20років,в 18 років я виїхав з України в Францію і пішов служити у армію пройшло вже 2.5роки я далі продовжую службу,але хочу перший раз з`їздити до дому(в мене немає французького паспорта,є тільки військове французьке посвідчення карточки банківські страховка)чи можу я спокійно заїхати і виїхати з України?? Їду 26.12-07.01

23.12.2020 20:56 1270

Консультація виконавця

Микола Лях
Юрист
У сервісі: 5 років
125 відгуків (122 +) (3 -)
Консультацій: 287

Доброго дня!


З огляду на Ваше відношення до призову в Збройні Сили України, то як громадянин, який виїхав за межі України на строк більше трьох місяців, Ви зняті з військового обліку.


Згідно Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» зняттю з військового обліку призовників та військовозобов'язаних у військових комісаріатах  підлягають громадяни України:



  • З військового обліку призовників


    • які вибувають на строк більше трьох місяців за межі України; (абзац 2 пункту 1 частини 5 статті 37)




  • З військового обліку військовозобов'язаних




    • які вибули на строк більше трьох місяців за межі України; (абзац 4 пункту 2 частини 5 статті 37)



Виключенню з військового обліку у районних (міських) військових комісаріатах  підлягають громадяни України, які:



  • припинили громадянство України;  (пункт 5 частини 6 статті 37)


 


Тобто з огляду на це можете спокійно як заїхати в Україну так і виїхати з України.


Але мені здається, що Ви легіонер, тому при підписання контракту легіонери зобов’язані здати  паспорта і отримати військове посвідчення. І це може бути проблемою


     Наявність підстав пропуску на територію нашої держави перевіряється виключно  в пунктах пропуску при перевірці інспекторами прикордонного контролю необхідних для цього документів, крім паспорту. 


 Орієнтовні документи, які можуть розглядатися прикордонниками для підтвердження цілі поїздок.


  для осіб, які:


- є одним із подружжя громадянина України повинні мати з собою свідоцтво про одруження;


- є батьками, дітьми, бабою або дідом громадянина України – свідоцтва про народження / інші документи, які підтверджують родинні зв’язки.


     


Але на перепоні може виступити також і COVID-19 щодо відкритості кордонів    


Для того, щоб кордони відкрились, країни мають відповідати таким критеріям:



  • кількість нових випадків COVID-19 за останні 14 днів і на 100 тис. населення має бути близькою або нижчою за аналогічні середні показники країн-членів ЄС станом на 15 червня;

  • тенденція виявлення нових випадків інфікування має бути стабільною або зменшуватися впродовж двох тижнів у порівнянні з попередніми 14 днями;

  • інформація про тестування, спостереження, відстеження контактів, стримування і звітування, а також надійність цієї інформації.


Рекомендація Ради ЄС не є юридично зобов'язуючим інструментом, країни-члени ЄС залишаються відповідальними за її втілення. Але, насправді мало сумнівів, що країни Євросоюзу їх дотримуватимуться. Оскільки, якщо країна-член ЄС в односторонньому порядку відкриє свої кордони для країни не зі списку дозволених, то цілком логічним буде те, що сусіди з ЄС обмежать сполучення вже для неї.


      У Переліку держав, які є членами Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВОЗ),  із значним поширенням COVID-19 станом на 18 грудня 2020 року, Україна на 48 місці (зеленому) з 47 країн червоної зони з показником за крайні 14 днів на 100 тис. нас. – 410,9 (кількість активних випадків захворювання на COVID-19).


      Як бачимо Україна на межі переходу до червоної зони, тоді як Франція займає 62 сходинку зеленої зони з показником кількості активних випадків – 236,3 на 100 тисяч населення.


Висновки:


Для безпечного перетину кордону України, краще звернутись за свіжою інформаціє до консульських установ, та прикордонних пунктів пропуску.   


  З повагою  Микола Лях   

Якщо подобається, тисни кнопку
  • Марк
    Марк
    3 роки
    Консультацiя № 17460
    Призов в Армію

    Дуже швидко і якісно була виконане моє запитання,і чітко була дана відповідь.

Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram