Консультація стосовно договору

Договір позики № ____

___________________

                          ____  _______ 2020 року

Фізична особа  ___________________, що діє на підставі загальної цивільної правосуб’єктності, який надалі іменується Позикодавець, з одного боку і 

Фізична особа Синенок Ігор Олександрович, що діє на підставі загальної цивільної правосуб’єктності, який надалі іменується Позичальник, з іншого боку, які разом іменуються Сторони, а окремо - Сторона, уклали цей договір про таке.

  1. Предмет договору позики

1.1 Позикодавець передає Позичальнику на здійснення розвитку СЕЛЯНСЬКОГО (ФЕРМЕРСЬКОГО) ГОСПОДАРСТВА "СИЛАДІ"  (Ідентифікаційний код 22090110, місцезнаходження: Україна, 90412, Закарпатська обл., Хустський р-н, село Крива, ВУЛИЦЯ ЗАДОРОЖНЬОГО, будинок 62) власні грошові кошти в розмірі ____________ грн. (______________________ гривень 00 копійок) гривень, що на момент укладання договору дорівнює еквіваленту суми __________ (__________________ США 00 центів) доларів США (за курсом долара США на момент укладання договору - ________ грн./$) (далі - Сума позики). А Позичальник зобов’язується повернути Позикодавцеві таку ж суму грошових коштів. У разі якщо на день повернення позики (або її відповідної частини) валютний курс збільшиться, сума, що підлягає поверненню у гривнях, визначається за офіційним курсом валюти НБУ на день повернення позики (або її відповідної частини). 

  1. Умови та порядок надання позики

2.1 Позикодавець надає позику одночасно з підписанням Договору.

2.2 Підтвердженням отримання позики Позичальником є Акт приймання-передачі грошових коштів підписанний Сторонами.

2.3. Позика надається в готівковій формі або безготівковій формі у національній валюті України – гривні.

2.4. Проценти за користування позикою не нараховуються.

  1. Порядок повернення позики

3.1  Позика повертається у національній валюті України - гривні, частинами відповідно до наступного графіку:

  • ___________________________;
  • ___________________________;
  • ___________________________;

3.2. Позичальник зобов’язаний повністю повернути суму позики Позикодавцю до _________ року.

3.3 Позика повертається в готівковій формі у національній валюті України – гривні.

3.4 Позичальник має право на дострокове повернення позики. 

3.5 Місце повернення позики: місцезнаходження Позичальника.

  1. Умови про забезпечення повернення позики, відповідальність Сторін

4.1 При порушенні Позичальником строків повернення позики, установлених договором, він повинен сплатити Позикодавцю за його вимогою пеню в розмірі ____ від розміру неповернутої частини позики  або від всієї суми позики за кожен день такого прострочення.

  1. Строк дії договору

5.1 Договір набуває чинності з моменту його укладення і діє до моменту виконання Сторонами в повному обсязі своїх обов`язків згідно з цим договором.

  1. Порядок зміни і розірвання договору

6.1 Зміни, доповнення до цього договору допускаються за взаємною згодою Сторін.

6.2 Цей договір може бути припинений (в тому числі шляхом розірвання) в порядку та на підставах, передбачених цим договором та чинним законодавством України.

6.3 Правочин, що вносить зміни до цього договору, має бути укладений Сторонами письмово.

  1. Форс-мажор

7.1. Сторони звільняються від відповідальності за невиконання обов’язків по Договору у випадку настання обставин непереборної сили (військові дії, масові заворушення, стихійні лиха, природні та техногенні катастрофи, що впливають на виконання обов’язків по Договору; обмеження або припинення експорту/імпорту товарів, що поставляються за Договором, введені компетентними державними органами України або країн-виробників чи постачальників товару), які виникли незалежно від волі Сторін після укладення цього Договору, перешкоджають повному або частковому виконанню Договору, і настання чи дію яких, а також наслідки, не можна було передбачити та відвернути розумними заходами. Період звільнення Сторони від відповідальності визначається терміном дії зазначених обставин. Обставини непереборної сили, на які посилається зацікавлена сторона, а також причинний зв’язок зазначених обставин із невиконанням відповідною стороною обов’язків по Договору, мають бути підтверджені офіційною довідкою Торгово-промислової палати України або іншого компетентного органу. Про наступ та припинення обставин непереборної сили відповідна Сторона Договору повинна повідомити іншу Сторону Договору рекомендованим листом в 3-денний термін з моменту настання таких обставин.

7.2. До обставин непереборної сили не можуть бути віднесені, зокрема, факти погіршення економічній ситуації в країні або регіоні, випадки невиконання обов’язків щодо будь-якої із сторін Договору з боку її контрагентів - третіх осіб по відношенню до Сторін цього Договору, внесення змін до податкового законодавства тощо.

  1. Порядок вирішення спорів

8.1 Усі розбіжності і спори, які можуть виникнути між Сторонами у зв`язку з виконанням цього договору, вирішуються шляхом переговорів.

8.2 У разі якщо Сторони в результаті переговорів не змогли досягти взаємної згоди щодо розбіжностей, що виникли, а також у разі якщо одна зі Сторін ухиляється від проведення переговорів, спір вирішується в судовому порядку, встановленому законодавством України.

  1. Прикінцеві положення

9.1 Сторони підтверджують, що цей договір містить усі істотні умови, передбачені для договорів цього виду, і жодна зі Сторін не посилатиметься в майбутньому на недосягнення згоди за істотними умовами договору як на підставу вважати його неукладеним або недійсним.

9.2 Сторони підтверджують, що в разі якщо будь-яка умова цього договору стане або буде визнана недійсною у зв`язку з невідповідністю закону, то така умова не братиметься до уваги або ж Сторонами будуть вжиті заходи щодо зміни договору тією мірою, щоб зробити договір дійсним і зберегти в повному обсязі наміри Сторін.

9.3 Після підписання цього договору усі попередні переговори щодо нього, переписка, попередні договори і протоколи про наміри з питань, які так чи інакше стосуються цього договору, втрачають юридичну силу.

9.4 Усі правовідносини, що виникають у зв`язку з виконанням цього договору і не врегульовані ним, регламентуються нормами чинного законодавства України.

9.5 Цей договір складено у двох примірниках, які мають однакову юридичну силу, по одному для кожної Сторони.

Реквізити і підписи Сторін

Позикодавець

Фізична особа

Адреса: ___________________________

Паспорт серії ______________________

ІПН  _____________________________

___________________ _____________________

Позичальник

Фізична особа

Синенок Ігор Олександрович

Адреса:м. Київ, вулиця Ломоносова , буд. 63

Паспорт №00432501 виданий органом №8024 від 11.12.2019 року

____________________ І. О. Синенок 

ЧИ ПРАВОМІРНИЙ ДАНИЙ ДОГОВІР?

ЧИ ПРАВИЛЬНО СКЛАДЕНИЙ ДОГОВІР?

ЯКІ НАСЛІДКИ ЯКЩО ПОРУШУЮТЬСЯ ЙОГО ВИКОНАННЯ?

24.01.2021 15:15 Відповіли 1
Якщо подобається, тисни кнопку
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram