Покупка квартири

Сім‘я (чоловік, дружина та двоє повнолітніх дітей) хоче придбати житло (квартиру) по 1/4 частині на кожного. Один із членів сім‘ї (син) знаходиться закордоном. Оформлена довіреність на батька, згідно якоії батько може придбати будь яке рухоме та нерухоме майно на ім‘я сина. Питання: чи мають право під час угоди вимагати паспорт (або копії паспорта) особи яка відсутня? Чи довіреності достатньо?

25.01.2021 19:29 898

Консультація виконавця

Альона Степанишина
Адвокат
У сервісі: 3 роки
20 відгуків (20 +) (0 -)
Консультацій: 117

Доброго вечора!



Для оформлення договору купівлі-продажу квартири довіреності достатньо.



Однак, Закон України “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення” зобов'язує нотаріусів (у тому числі під час підготовки та здійсненні правочинів з купівлі-продажу нерухомості) виконувати обов'язки суб'єкта первинного фінансового моніторингу.



Так, нотаріуси під час здійснення вказаного моніторингу мають встановити: ПІБ фізичної особи, дату народження, номер (та за наявності - серію) паспорта громадянина України, дату видачі та орган, що його видав, відомості про місце проживання або місце перебування, реєстраційний номер облікової картки платника податків, унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності). 



Для отримання вищезазначеної інформації (особливо у випадку її відсутності в довіреності) нотаріус, а також банк (у разі відкриття рахунку для проведення розрахунків по договору) можуть запросити копію (скан-копію) паспорту сторони за договором купівлі-продажу



З повагою,


адвокат Альона Степанишина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram