Якщо відключили подачу газу в квартиру і вимагають переукласти договір на поставку газу

Мені відключили подачу газу в квартиру і вимагають переукласти договір на поставку газу, чого я по деяких обставинах зараз не можу зробити. У зв`язку з цим мене цікавить, чи продовжує в даній ситуації діяти попередній договір? Який мій юридичний статус в даній ситуації - продовжую я бути учасником угод старого договору? Якщо я такий не є, то навіть за їхніми правилами я не повинен платити за доставку газу, як вони це вимагають. І чи повинен я платити за доставку, якщо все-таки є стороною договору? Спасибі за допомогу!

28.01.2021 18:10 1629

Консультація виконавця

Зважаючи на викладені Вами обставини та відповідно до норм чинного законодавства України повідомляю наступне.


Звісно, що було б краще, якби була можливість бачити перед собою попередній договір, укладений з газовою конторою і надати Вам більш конкретизовану і точну відповідь. Проте, керуючись загальними нормами чинного законодавства України,  якщо термін дії попереднього договору сплинув і Вас в установленому чинним законодавством України порядку попередили про відключення послуги газопостачання, то звісно, що Ви являєтесь стороною такої угоди лише до моменту дії попереднього договору. Тобто, мається на увазі, що газорозподільна організація має право нараховувати Вам борг лише до моменту дії попереднього договору та (або) моменту  фактичного припинення подачі газу.


Отже, підсумуємо зазначене више в порядку черговості Ваших питань:



  1. Мені відключили подачу газу в квартиру і вимагають переукласти договір на поставку газу, чого я по деяких обставинах зараз не можу зробити. У зв`язку з цим мене цікавить, чи продовжує в даній ситуації діяти попередній договір?


-           Якщо Вам фактично припинили подачу газу до квартири у зв᾿язку з не переукладенням договору на постачання газу, то звісно, що попередній договір вже не діє. До того ж від Вас жодна установа чи організація, яка надає зазначену послугу не має законних підстав саме «вимагати» переукладення договору, адже укладання договору має здійснюватись лише на основі вільного волевиявлення обох сторін.  



  1. Який мій юридичний статус в даній ситуації - продовжую я бути учасником угод старого договору?


-       Ви являєтесь учасником попереднього договору лише до моменту його дії, якщо інше не передбачено умовами того ж договору.


 



  1. Якщо я такий не є, то навіть за їхніми правилами я не повинен платити за доставку газу, як вони це вимагають. І чи повинен я платити за доставку, якщо все-таки є стороною договору?


 Ви зобов᾿язані сплатити борг за постачання газу до Вашої квартири лише за період фактичного користування газом та (або) моменту дії попереднього договору. Проте, майте на увазі, що навіть, якщо станом на сьогоднішній день Ви не переуклали договір і вже не являєтесь учасником договірних правовідносин, то газорозподільна організація має три роки, щоб звернутись до суду і стягнути нарахований борг.


В разі виникнення у Вас додаткових питань, звертайтесь на ел. адресу: naseko529@gmail.com. Протягом доби відповім на БЕЗКОШТОВНІЙ основі.


Будьте здорові! Хай щастить!


З повагою, Олена.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram