Я ФОП 2 група загальна система оподаткування, кому я можу продавати товар.

Я ФОП 2 група загальна система оподаткування. Займаюсь власним імпортом продуктів харчування з за кордону, оплачую при розмитненні ввізне мито і 20%пдв.

Кому я можу продавати товари оптом? Чи можна мені працювати з супермаркетами, ПП, ТзОВ, юрид.особами,...?

Чи потрібно ще додатково потім сплачувати знову пдв? Чи мають усі розрахунки надходити на розрах.рахунок чи можна готівкою отримувати плату за товар?

09.02.2021 16:17 973

Консультація виконавця

Ігор Бутник (ПП АФ "НІКО")
Аудитор
У сервісі: 5 років
59 відгуків (59 +) (0 -)
Консультацій: 214
Топ 3 спеціалізації:
  • Бухгалтерський облік
  • Податкове право
  • Корпоративне право

     Доброго дня!


     Оскільки "2 група загальна система оподаткування" не буває в живій природі, то відповім окремо:


     Якщо Ви таки 2 група спрощеної системи, платник єдиного податку:


     Можете продавати товари будь-кому: фізичні особи, юридичні особи, працювати з супермаркетами, ПП, ТзОВ і взагалі будь-ким. Обмеження для другої групи стосуються НАДАННЯ ПОСЛУГ, а не продажу товарів.


     Друга група не може бути платником ПДВ, тож у межах дозволеного для другої групи обсягу доходів (5 004 000 грн. у цьому році) Ви - не платник ПДВ.


     Готівку без реєстратора розрахункових операцій (РРО, ПРРО) Ви можете приймати, якщо річний обсяг виручки не досягає 1 320 000 грн. у цьому році.  А коли досягає - з першого місяця кварталу, наступного за перевищенням, Ви зобов'язані використовувати РРО чи ПРРО протягом всієї Вашої реєстрації платником єдиного податку.  Якщо покупці сплачують Вам на підприємницький рахунок без використання банківських карт, то для таких операцій РРО (ПРРО) не застосовуються, але вони все одно зараховуються в обсяг виручки, як для для 1 320 000 грн., так і для 5 004 000 грн.


     Загальна система оподаткування:


     Можете продавати товари будь-кому: фізичні особи, юридичні особи, працювати з супермаркетами, ПП, ТзОВ і взагалі будь-ким, без жодних обмежень.


     Після досягнення обсягу виручки 1 000 000 грн. Ви зобов'язані зареєструватися платником ПДВ та сплачувати ПДВ. По суті це буде ПДВ з націнки: ПДВ, сплачений на митниці піде у податковий кредит, а ПДВ, отриманий від покупців - у зобов'язання.


    Готівку без РРО (ПРРО) приймати заборонено. Якщо готівка - то ставите РРО чи ПРРО. Безготівковий розрахунок на підприємницький рахунок без використання платіжних карт - без обмежень.


З повагою, аудитор Бутник І. М.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram