Щодо порушень Правил дорожнього руху України, зафіксованих в автоматичному режимі

Цікаві та актуальні факти та посилання щодо фіксації швидкості в автоматичному режимі, на які варто звернути увагу водіям.

12.02.2021 10:11 885

Консультація виконавця

Катерина Кордонець
Адвокат
У сервісі: 3 роки
0 відгуків (0 +) (0 -)
Консультацій: 4

Про порушення ПДР, зафіксовані автоматично 👇

✍Зараз можуть фіксувати лише порушення швидкісного режиму, але в майбутньому -  планується здійснення автоматичноїфіксації ряду інших порушень ПДР.

✍Можуть бути зафіксовані лише спеціальними технічними засобами, що відповідають ряду вимог і, що важливо, про їх розміщення водії  обов’язково мають бути попереджені дорожнім знаком. Також обов’язковим є розміщення даних на офіційних інтернет-ресурсах: ▶️https://mvs.gov.ua/ua/pages/7580_Adresi_kamer_fotovideofiksacii.htm

✍Після зафіксованого порушення ПДР інформація надходить до центру обробки даних та розглядається уповноваженою особою, яка виносить постанову.

✍Яке перевищення швидкості є порушенням? Відповідно до ПДР у населених пунктах дозволена швидкість руху - не більше 50 км/год. На автомобільних дорогах за межами населениз пунктів - 90 км/год, на дорогах з розділювальною смугою - 110 км/год, на автомагістралях - 130 км/год. Отже, порушенням швидкісного режиму в населеному пункті буде, наприклад: 50+20+3 км/год =73 км/год (де 3 км/год - це спеціально закладена похибка в роботі приладу).

✍Як дізнатися, що виписали штраф? Постанова друкується на паперовому бланку зі спеціальними елементами захисту та протягом трьох днів надсилається власнику автомобіля рекомендованим листом з повідомленням на адресу місця реєстрації (проживання) фізичної особи (місцезнаходження юридичної особи). Перевірити онлайн можна:▶️ https://bdr.mvs.gov.ua/ або у відповідних мобільних сервісах (ДІЯ, МОНОБАНК, ПРИВАТ24, відповідні ресурси в Телеграм тощо).

✍Сума штрафу: у разі перевищення швидкості руху більш як на 20 км/год - 255 грн, більш ніж на 50 км/год - 510 грн. У разі сплати штрафу протягом 10 днів з дня набрання законної сили постановою, сума штрафу зменшується удвічі. Загальний строк оплати штрафу - 30 днів з дня набрання законної сили.

✍Якщо вчасно не сплатити штраф? Це загрожує відкриттям виконавчого провадження, а отже,  відповідними примусовими заходами стягнення.‼️ Наприклад, блокуванням рахунків, накладенням арештів тощо.

⚠️Тому, дотримуйтеся Правил дорожнього руху, а у разі чого – звертайтеся до адвоката 👌

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram