Не виплатили субсибію

Я отримував субсидію на житлово-комунальні послуги, проте в цьому місяці гроші не надійшли, чи правомірно це?

12.02.2021 17:02 816

Консультація виконавця

Альона Степанишина
Адвокат
У сервісі: 3 роки
20 відгуків (20 +) (0 -)
Консультацій: 117

Доброго дня!



Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848, передбачено підстави для припинення виплати субсидії.



Такими підставами є:


- наявність заборгованості за житлово-комунальні послуги;


- зазначення недостовірних даних в заяві про призначення субсидії або декларації на суму більше 170 грн;


- неповідомлення протягом 30 днів про зміни: у складі зареєстрованих у житловому приміщенні або у складі сім’ї членів домогосподарств; соціального статусу членів домогосподарства; переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання; переліку витрат на управління багатоквартирним будинком; управителя, виконавця комунальних послуг, створення об’єднання;


- будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї має у власності транспортний засіб (з датою випуску менше 5 років) або протягом 12 місяців перед зверненням або призначенням житлової субсидії без звернення здійснив купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), транспортного засобу, будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку або оплатив (одноразово) будь-які послуги (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних послуг) на суму більше 50 тис. грн;


- якщо фізичною особою-підприємцем не сплачено (чи сплачено в меншому розмірі) єдиний соціальний внесок;


- якщо особа, що працює за трудовим договором, звільнилась за власним бажанням (крім випадку, коли строковий трудовий договір розірвано достроково на вимогу працівника в разі його хвороби або інвалідності), за угодою сторін, у зв’язку із закінченням строку або відмовою від продовження роботи у зв’язку із зміною істотних умов праці .



При цьому, надання житлової субсидії у вищезазначених випадках, припиняється з місяця, що настає за місяцем, в якому їх виявлено.



В інших випадках - припинення субсидії є неправомірним. 



Рекомендую звернутися з письмовим запитом до управління соціального захисту населення, яке призначало Вам субсидію, з проханням надати пояснення щодо припинення її сплати.


У випадку незаконного припинення субсидії Ви маєте право оскаржити таке рішення структурного підрозділу соціального захисту населення в судовому порядку.



З повагою


адвокат Альона Степанишина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram