Оформлення інвалідності

Добрий вечір! Потрібна консультація стосовно оформлення інвалідності. Діагноз спастична кривошия. Чи призначається з таким діагнозом група інвалідності, яка сама, на яких умовах, які особливості оформлення інвалідності (за умови призначення) саме з таким діагнозом?

16.02.2021 22:27 1269

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 3 роки
416 відгуків (414 +) (2 -)
Консультацій: 1587
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня. Вкзана хвороба занесене до переліку рідкісних (орфанних) захворювань, що призводять до скорочення тривалості життя хворих або їх інвалідизації затвердженого Наказом МОЗ 27.10.2014  № 778. Але, враховуючи, що для вказаної хвороби наявні моделі лікування, сам факт наяності діагнозу не є беумовною підставою для призначення групи інвалідності. Тобто, процедурі встановлення групи інвалідності повиннен передувати період лікування згідно визнаною та затевердженою програмою. В результаті лікування, встановивши такий діагноз, ваш лікар, при наявності певного рівня враження мязових тканин в ступені який значною мірою впливає на здатність до
самообслуговування, пересування, орієнтації, контролю своєї поведінки, спілкування, навчання, виконання трудової діяльності повинен надати вам направлення на МСЕК для встановлення рішня здатності самостійно виконувати функції визначені п. 2.2 Інструкції про встановлення груп інвалідності затвердженої наказом МОН від 05.09.2011 N 561.


Сама інструкція визгначає порядок встановлення групи інвалідності, а в порядку ст. 26 Положення про порядок, умови та критерії встановлення інвалідності затвердженого постановою Кабінету Міністрів України
від 3 грудня 2009 р. № 1317 визначається відповідність розладу здоров'я критеріям для визнгачення конкретної групи інвалідності.


Встановлення відповідності критеріям здійснюється виключно череж дослідження МСЕК.  


Встановлення відповідності критеріям визначається в кожному випадку індивідуально в залежності від сутепення ушкодження здоров'я в наслідо захворювання. Щодо вказаного діагнозу має значення ступінь враження,обсяг вражених м'язових тканин та вплив такого враження на функції організму.  


З повагою адвокат Дайнеко Ігор.  

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram