Батьківські права

Я мати одиначка. З біологічним батьком дитини звязок втратила ще у період вагітності. Під час вагітності я зустрічалася із іншим чоловіком, якому повідомила про свою вагітніть від іншого чоловіка, з яким втратила звязок. Він продовжував проявляти до мене інтерес як до жінки, проте ми разом не проживали та спільного господарства не вели. Але ж  батьком дитини він не являється, тому він і не фігурує у свідоцтві про народження дитини. Так я стала матірю одиначкою. Тепер, через 9 місяців після народження дитини він подав позов про визнання батьківства, зміни у актовому записі, наполягає на днк експертизі, залякує мене. Навіщо???? Яке може бути рішення суду? Чи достатньо буде моїх слів??

01.03.2021 13:57 1190

Консультація виконавця

Доброго дня.

Враховуючи останні зміни, внесені в чинне законодавство України та зважаючи на викладені Вами обставини повідомляю наступне.

Так чи інакше, якщо коротко по суті Ваших питань, то причинами визнання батьківства можуть бути, зокрема, задля майбутньої можливості бачити дитину, якщо цього не дозволяють законні батьки, брати участь у житті дитини, приймати важливі рішення, права матеріально допомагати тощо. Передбачити яким саме може бути рішення суду і на чию користь винесено, на жаль, не відноситься до моєї компетенції. Якщо все ж таки судом буде призначено судово-біологічну експертизу молекулярно-генетичного аналізу ДНК, то звісно, що подальші рішення суду щодо визнання батьківства будуть напряму залежати від результатів цієї експертизи, а не від слів сторін по справі. Так, навіть з огляду на судову практику, Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного цивільного суду у справі № 382/2559/15-ц від 23.10.19 року підтвердив, що тест ДНК (судово-медична (молекулярно-генетична) експертиза) станом на сьогоднішній день  є єдиним методом точного встановлення батьківства стосовно конкретної дитини (точність позитивного результату ДНК-аналізу (тобто підтвердження батьківства) складає 99,999999 %). Доказова цінність такого тесту переважає будь-який інший доказ на підтвердження або оспорення кровного споріднення та має вирішальне значення у вирішенні спору даної категорії справ.

 

В разі виникнення у Вас додаткових питань, звертайтесь на ел. адресу: naseko529@gmail.com. Додаткова консультація БЕЗКОШТОВНА.

Будьте здорові! Хай щастить!

З повагою, Олена.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram