Перевірити якість зіставленого договору

Доброго дня!


Є договір за яким Виконавець має отримати грошову винагороду від Клієнта, який би я хотів перевірити. Хочу отримати поради з точки зору таких питань:


1) Виконавець, як представник Клієнта у суді, виграв справу. Клієнт отримав гроші. Як Клієнт міг би уникнути необхідності платити за цим договором?


2) Виконавець, як представник Клієнта у суді, виграв справу. Клієнт не бажає виплачувати гроші. Чи винесе суд рішення на користь Виконавця по виплаті?


Підскажіть, що в договорі можна додати, переформулювати, або прибрати, щоб зменшити вирогідність порушення Клієнтом його умов без наслідків для Клієнта.


Також, якщо є якісь поради щодо оформлення (розмір шрифту, ромір полів, ітд) - буду радий їх почути.



Дякую.

03.03.2021 09:35 1293

Консультація виконавця

Доброго вечора.


Ознайомившись з Вашим проектом договору, мною підготовлено перелік зауважень та пропозицій до умов зазначеного договору згідно норм чинного законодавства України.


 


Перелік зауважень та пропозицій до умов договору про представництво № 1050221

























































Номер підпункту /пункту договору



Редакція договору



Зауваження



підп. 1.3 п. 1



Виконавець самостійно визначає та за необхідності укладає окремі угоди зі сторонніми організаціями, які залучатимуться до виконання завдання Клієнта



Виконавець за письмовим погодженням Клієнта визначає та за необхідності укладає окремі угоди зі сторонніми організаціями, які залучатимуться до виконання завдання Клієнта



підп. 2.1 п. 2



Для надання послуг, залежно від специфіки предмету договору, Виконавець приймає на себе одне або декілька із наступних зобов'язань.


 



Для надання послуг, залежно від специфіки предмету договору, Виконавець приймає на себе наступні зобов'язання.


 



підп. 2.2.1 п. 2



У випадку необхідності, видати довіреність на представництво інтересів Клієнта строком на 2 роки



У випадку необхідності, видати довіреність на представництво інтересів Клієнта строком на 1 рік



підп. 2.2.3 п. 2



Повідомити Виконавця, у разі отримання грошових коштів на власний рахунок



Зазначений підпункт виключити



підп. 4.1 п. 4



Сторони домовилися, що вартість надання послуг становить 33 % (тридцять три відсотки) від суми отриманих грошових коштів Клієнтом за результатами проведеної роботи Виконавцем.



Зазначене формулювання є некоректним з огляду на те, що у змісті не зазначено за результатами якої  саме проведеної роботи, а також не вказано, що вартість обумовлених послуг сплачується Клієнтом виключно в разі досягнення Виконавцем позитивного результату при виконанні послуг (вирішення справи на користь Клієнта в повному обсязі)



підп. 4.2 п. 4



Клієнт проводить оплату наданих послуг на підставі виставленого Рахунок-акту протягом 7 (семи) календарних днів з моменту отримання коштів на власний рахунок. Розрахунок здійснюється в національній валюті (гривні) у безготівковому порядку шляхом перерахування коштів на поточний рахунок Виконавця.



Клієнт проводить оплату наданих послуг на підставі виставленого Рахунок-акту протягом 7 (семи) календарних днів з моменту набрання рішенням _________ районного суду м. _____________ по справі №_______  законної сили. Розрахунок здійснюється в національній валюті (гривні) у безготівковому порядку шляхом перерахування коштів на поточний рахунок Виконавця.



підп. 5.3 п. 5



Виконавець може розірвати Договір в односторонньому порядку у зв'язку з не своєчасним наданням


інформації та документів або у зв'язку наданням не достовірної або не повної інформації та документів, що вплинуло на виконання Виконавцем взятих на себе зобов'язань



Кожна із сторін має право відмовитись від даного договору, попередивши про це іншу сторону за три дні до моменту припинення даного договору, у випадках:


- На вимогу КЛІЄНТА - у випадку незадовільного надання юридичної допомоги (помилки в консультаціях, тривалі затримки виконання заявок тощо).


- На вимогу ВИКОНАВЦЯ - у випадку затримки, на строк більше ніж на 10 днів, оплати згідно умов даного договору



підп. 5.5 п. 5



У разі відмови Клієнта оплатити послуги надані Виконавцем відповідно до умов Договору, Виконавець лишає за собою право скористатись послугами приватного виконавця для стягнення боргу з Клієнта або передати права на борг третім особам, надати їм персональну інформацію Клієнта.



Зміст цього пункту явно порушує Ваші права. Пропоную викласти пункт наступним чином: «У разі відмови Клієнта оплатити послуги надані Виконавцем відповідно до умов Договору, Виконавець лишає за собою право скористатись послугами приватного виконавця для стягнення боргу з Клієнта».



Пропоную доповнити договір окремим розділом «Обставини непереборної сили (форс-мажор)»


-  Сторони звільняються від відповідальності за повне чи часткове невиконання будь-якого з положень цього Договору, якщо це невиконання відбулося внаслідок дії обставин непереборної сили, що знаходяться поза сферою контролю Сторони, яка не виконала зобов'язання. Такі обставини включають стихійне лихо, екстремальні погодні умови, пандемії, епідемії, їх  пожежі, війни, акти органів державної влади, страйки, воєнні дії, масові безладдя і т.п. (далі – форс-мажор), але не обмежуються ними.



Доповнити пункт 2 договору підпунктами 2.1.4 і 2.1.5 «Обставини непереборної сили (форс-мажор)»


2.1.4 Після виконання послуг, передбачених договором або в разі припинення цього договору до його виконання негайно повернути Клієнту довіреність, строк якої не закінчився, і надати звіт про виконання послуг та всі документи, пов’язані із виконанням послуг;


2.1.5. Виконувати договір особисто.



 


Отже, з огляду на умови договору, мною виявлені деякі зауваження та розроблено пропозиції, які можуть в майбутньому суттєво вплинути на розгляд можливої судової справи щодо стягнення оплати за надані Виконавцем послуги. Можна вважати, що такі обставини, можливо, допоможуть Вам уникнути відповідальності в судовому порядку. ПРОТЕ, на жаль, неможливо з точністю передбачити, яке саме рішення винесе суд, на користь Виконавця чи  на користь Клієнта по виплаті грошей за надані послуги, оскільки кожна ситуація має індивідуальний характер та хід вирішення. Крім того, невідомо чи погодиться Виконавець підписувати договір з врахуванням зазначених вище змін.


Виходячи з вищезазначеного, оскільки виникли суперечливі моменти в договорі, я НЕ рекомендую Вам підписувати цей договір в його початковій редакції без внесення відповідних змін.


В разі виникнення у Вас додаткових питань, звертайтесь на ел. адресу: naseko529@gmail.com. Додаткова консультація БЕЗКОШТОВНА.


Будьте здорові! Хай щастить!


З повагою, Олена.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram