Перепис будинку

Доброго дня ! Будинок в селі після смерті дідуся на якого був оформлений будинок не було оформлено спадщину і прийнято спадщину. на спадкоємців син і дочка  Пройшло уже 5 років Яким чином можна переписати будинок на одну із сторін. ?Дочка прописана і проживає в даному будинку на неї планується переписати Яка процедура і вартість?

06.03.2021 17:40 1675

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
420 відгуків (418 +) (2 -)
Консультацій: 1598
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня. 
Якщо спадщина прийнята на спадкоємців сина та дочку то оформлення спадщини (видача свідоцтва про право власності на спадкове майно) буде здійснюватись на двох в рівних частинах. Відмовитись один із спадкоємців вже не може оскільки відмовитись спадкоємець має право до спливу шести місячного строку з дати смерті спадкодавця. 


Таким чином, спадкоємці отримують свідоцтво про право власності на спадщину (будинок) отримують витяги з реєстру про державну реєстрацію права власності і один із спадкоємців дарує іншому свою частину за договором дарування. Такий договір укладається в нотаріальній формі. Ставка податку для обдарованої в вашому випадку буде нульовою. Тобто ви сплачуєте лише нотаріальні послуги, вартість яких визначає нотаріус. 



З повагою адвокат Дайнеко Ігор

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram