Строкова служба

Доброго дня. Ситуація наступна. Мені 23. В грудні 2020 закінчив ВНЗ, здобув кваліфікацію магістра. Працюю офіційно за спеціальністю. Одружений, є дитина (8міс), жінка в декретній відпустці. Телефонують з воєнкомату вимагають явитись в зазначене число з копіями свідоцтва про одруження та свідоцтва про народження дитини, завірені нотаріально, також копія диплома магістра. Для проходження медкомісії. Стверджуючи що для видачі відстрочку по дитині. Але якщо відстрочка по дитині то для чого тоді потрібна медкомісія? Як вчинити в даній ситуації, чи з`являтися на їх предлог чи просто передати потрібні документи?

11.03.2021 20:29 1366

Консультація виконавця

Наталия Лихунжан
Адвокат
У сервісі: 4 роки
36 відгуків (35 +) (1 -)
Консультацій: 143

Добрий день!
Так, дійсно, маєте право на відстрочку до досягнення дитини трирічного віку.
Ви є призовником, тому на вас поширюються загальні правила і вимоги, визначені Законом України «Про військовий обов'язок і військову службу».Проходження медичного огляду пов'язано з необхідністю ведення обліку призовників.
Якщо Ви офіційно працюєте, то Ваше підприємство також подає за Вас відомості до військомату. Для відстрочки необхідно скласти заяву на ім’я голови районної (міської) призовної комісії про надання відстрочки від призову на строкову військову службу, з описом підстав для надання відстрочки, а також додати всі наявні письмові докази, що підтверджують дані підстави. Заяву необхідно складати у 2-х екземплярах, один з яких, із позначкою про реєстрацію, набрати собі. Дана заява буде розглядатись на зібранні членів районної (міської призовної комісії), за результатами чого, районна призовна комісія виносить і оголошує одне з рішень, яке заноситься до облікової картки призовника та до книги протоколів засідань призовної комісії. Але перед цим маєте пройти медичний огляд. Для того, щоб у Вас не було відповідальності за ухилення від призову варто з'явитися до військомату і надати їм усі необхідні документи, тим паче, право на відстрочку у Вас є.
Якщо у Вас залишись питання, пишіть, спробую допомогти.


Бажаю успіхів!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram