Виписка прописка військовозобовязанного перед весіннім призовом і моб. розпорядження.

Доброго дня. Офіцер запасу, 29 років, хотів запитати:

1. якщо першого числа квітня стартує призовна кампанія, а мені потрібно виписатися з військомату де я був прописаний останні 5 років до іншого. До кінця 20го року в мене була відстрочка по навчанню, фактично припинив навчання в серпні 20го але у довідці стояла дата по грудень 20го, колись телефонували на рахунок служби по призову(але навчався), повістки на військові збори приносили до сільради, під розпис не вручали, штрафів не маю. Тому хотів запитати чи зможу знятися з обліку 16го березня без якихось додаткових перепон, чи можуть відмовити від зняття з обліку і направити на медкомісію з 1шого квітня, наприклад вручити повістку прямо на місті мотивуючи чим завгодно. Чи краще не смикатись...

2. І ще в мене моб. розпорядження, коли треба по ньому з*явитися до військової установи - часткова мобілізація, загальна, військове положення? і які наслідки якщо просто проігнорувати? Наприклад там вирок може бути випробувальний термін чи строгіше? дякую.

3. Вилучать при знятті розпорядження і чи можуть на новому місці обліку його не видати заново?

дякую.

12.03.2021 11:40 1673

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
725 відгуків (724 +) (1 -)
Консультацій: 1844
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день.


1. При зміні місця проживання необхідно знятися з обліку в старому військоматі та стати на облік в новому. При постановленні на облік в новому військоматі Вас зобов'яжуть пройти медкомісію. В більшості випадків, медкомісія проходить прямо в межах військомату і займає 30-40 хвилин. Так як Ви отримали військове звання, і навчалися в ВНЗ, то це поважна причина для нез'явлення на військові збори і на призов. Штрафів не буде. Відмовити в знятті з обліку не мають права. Повістку Вам ніхто не вручить - хоча б тому, що навіть в найгіршому випадку, якщо у працівників військомату є таке бажання, то його можна буде здійснити тільки після проходження медкомісії. Так що сміливо можете йти зніматися з обліку.


2. Коли отримано мобілізаційне розпорядження? Зазвичай його вручають під час оголошення мобілізації, і тільки тим особам, хто вже пройшов медогляд. Мобілізаційне розпорядження зобов’язує з’явитися на призовний збірний пункт протягом 12-24 годин після оголошення мобілізації (загальної або часткової). У розпорядженні також може вказуватися номер військової частини, до якої Вас приписано.


3. Враховуючи, що я не знаю всіх деталей, пропоную написати мені на ел.пошту ddmitr@ukr.net більш детально щодо мобілізаційного розпорядження. Формально, мобілізаційне розпорядження ще не означає, що Вас 100% призовуть на службу. До того ж Ви ще не пройшли медкомісію. В разі визнання Вас придатним до військової служби за результатами медогляду, і в разі об'явлення мобілізації, Вас можуть призвати.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram