Офіцер за призовом, чи має право укласти контрак у іншій частині?

Я офіцер за призовом (на 18 місяців служби). Проходжу службу в одній з військових частин, частина бойова. Через півтора місяці закінчується строк моєї служби. Я маю бажання підписати контракт, тільки не в цій частині де я зараз, а у своєму рідному місті. Я знайшов частину у своєму місті, пройшов співбесіду і взяв у них рекомендаційний лист, вони мені сказали, що я можу написати рапорт у частині де я зараз служу, у якому прошу перемісиити на посаду, вказую нову посаду туди куди хочу потрапити і пишу що з одночасним укладанням контракту (один рапорт і на контракт і на переміщення на іншу посаду). Мені також надали копію телеграми де написано що це моживо і як це робиться (її фото додаю до запитання). Прийшовши до кадровика у тій частині де я зараз, він мені пояснив, що мені спочатку треба заключити контракт (тут), а потім іншим рапортом з проханням про переміщення. І тут в приципі зрозуміло, що якщо я тут підписую рапорт, то мене потім запросто можуть тут і залишити до кінця контракту, тут частина бойова, тут потреба людей, а там не бойового спрямування, а зараз у бойові беруть в першу чергу. В тій телеграмі також сказано про співбесіду яка мала б проводитися і таке інше, у нас такого не було, співбесід не проводили, і цю копію що я надав кадровику чи було проігноровано чи він не зрозумів як це робиться і каже мені тільки такий варіант: контракт тут, потім можливий варіант переводу. Ось я хотів би дізнатись, що робити, і чи є в законодавстві прописано про офіцерів призову що ми можем після 6 місяців служби підписувать контракт у будь-якій іншій частині, де є вакантне місце?

12.03.2021 12:57 1431

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
422 відгука (420 +) (2 -)
Консультацій: 1606
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня. Відповідно до п. 2.10 Інструкції про організацію виконання Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України Затвердженої наказом Міністра оборони України від 10.04.2009 № 170 особи офіцерського складу після шести місяців військової служби за призовом осіб офіцерського складу за результатами проведеного оцінювання, але не пізніше ніж за три місяці до закінчення строку військової служби можуть подати рапорт про прийняття на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу. Прийняття на військову службу за контрактом офіцерів, які проходять військову службу за призовом, може здійснюватись як на посади у військовій частині, де проходила служба за призовом, так і на інші посади офіцерського складу в інших військових частинах. У такому разі рапорт військовослужбовця разом з двома примірниками контракту, поданням до призначення на іншу посаду та іншими необхідними документами надсилаються за підпорядкованістю посадовій особі, зазначеній у підпункті 2 пункту 16 Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України.


Таким чином, вам в частині де ви проходили співбесіду вказали все правильно.  Ви рекомендований лист, рапотр та два примірники контракту подаєте війсковій посадовій особі яка займає посаду пов'язану з виконанням організаційно-розпорядчих функцій (обов'язків) в вашій частині де ви зараз служите з проханням підписати контракт та призначити на іншу посаду в іншій частині, рапорт передається за підпорядкуванням, після чого вас переміщують до частини де ви пройшли співбесіду (оцінювання) для проходження служби за контрактом. 


З повагою адвокат Дайнеко Ігор

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram