Уведомление о начале строительства

РЭС для подключения электроэнергии требует уведомление о начале строительства. В каком виде его надо предоставить (согласованное или сам факт его подачи). Ведь начинать строительство можно на следующий день после подачи уведомления, а для строительства нужен свет.???

13.03.2021 21:45 2026

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
734 відгука (733 +) (1 -)
Консультацій: 1857
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий вечір. 


Ви подаєте або в паперовому вигляді або через портал Дія повідомлення про початок виконання будівельних робіт. Якщо все подано у відповідності до вимог законодавства, то Ваше повідомлення реєструється на протязі 5 днів. Перевірити реєстрацію можна в єдиному реєстрі документів, що дають право на виконання будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію.


В РЕС потрібно надати копію повідомлення про початок виконання будівельних робіт і докази реєстрації (номер в реєстрі). Сам факт подачі - для РЕС недостатньо. Вони хочуть переконатися, що повідомлення зареєстроване. Це означатиме, що у Вас всі документи в порядку- право власності на землю, погодження містобудівних вимог, наявний архітектор проекту і т.д.


Але, знаючи швидкість роботи РЕС, навряд чи Ви зможете швидко отримати дозвіл на підключення світла. Це може затягнутись на місяць.


Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram