Постановка на учет в военкомате

День добрый, такой вопрос, закончил бакалаврат в Украине и сейчас учусь на магистра в Польше. После окончания бакалавриата нигде небыл прописан, сейчас решил прописаться у себя в городе, но военком сказал, что не будет ставить меня на учет. Потому что я уеду и он меня потом не сможет найти. Подскажите, пожалуста, какие мои действия. Потому что без прописки не могу получить визу, а для прописки нужно встать на учет.

30.03.2021 22:00 977

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
726 відгуків (725 +) (1 -)
Консультацій: 1846
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий вечір.


Дії воєнкома незаконні. Для того, щоб стати на облік необхідно звернутися до військового комісаріату з паспортом, приписним (або військовим квитком - для обліку військовозобов'язаних) і іншими документами, що підтверджують підстави для зміни проживання, закінчення вузу і тд. За  ухилення від обліку у військовому комісаріаті передбачається притягнення до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.


В разі відмови в постановці на облік Вам потрібно зателефонувати на гарячу лінію Міністерства Оборони 0-800-500-442. Пояснити ситуацію, надавши інформацію щодо назви районного військомату, де Вам відмовляють в постановці на облік, та прізвище оіфцера, який відмовляє в постановці на облік.


Також надаю посилання на сайт Міноборони, де знайдете додаткову необхідну інформацію: https://www.mil.gov.ua/kontakti/garyacha-liniya.html


З повагою, Дмитро Дончак.


Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram