Административный суд тормозит с решением больше года

Открыто письменное производство без участия сторон еще в марте 2020 года (блокировка налоговой накладной). 

Административный суд Киева. До сих пор решения нет.

Юрист, который подавал иск оправдывает это все нынешней пандемией и то что к судье не может дозвониться.

Прошу совета Как быть в данной ситуации? 

С ув.Катерина

02.04.2021 01:47 1221

Консультація виконавця

Ірина і Владислав Леонови
Адвокат
У сервісі: 5 років
245 відгуків (244 +) (1 -)
Консультацій: 789
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Стосовно вашого питання можемо повідомити наступне:

Відповідно до ст. 12 КАСУ адміністративне судочинство здійснюється  у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Письмове провадження (за правилами спрощеного позовного провадження) – це розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановлених Кодексом (п. 10 ч. 1 ст. 4 КАС України).

Розгляд справи по суті за правилами спрощеного позовного провадження починається з відкриття першого судового засідання. Якщо судове засідання не проводиться, розгляд справи по суті розпочинається через тридцять днів, а у випадках, визначених ст. 263 КАСУ - через п’ятнадцять днів з дня відкриття провадження у справі (ч.2 ст.262 КАСУ).

Підготовче засідання при розгляді справи за правилами спрощеного позовного провадження не проводиться.

Суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі (ч.1 ст.258 КАСУ).

На приктиці, нажаль, розгляд справи може тривати довгий час. Це залежить від навантаження суду, наявності необхіних документів у справі, відсутність відзиву на позовну заяву та інше. Це можливо з`ясувати безпосередньо в суді, а саме у помічника чи секретаря судді.

 Інформацію по справі можна дізнатися на сайті "Судової влади України" у розділі "Стан розгляду справ" за посиланням https://court.gov.ua/fair/sud2670/

Якщо інформація стосовно провадження відсутня на сайті Суду та в реєстрі судових рішень, Ви маєте право, як сторона по справі (заявник) звернутися особисто до суду в телефонному режимі, за допомогою письмового звернення або за допомогою електронного звернення. 

Стосовно карантину, то через тимчасові карантинні обмеження в суді  припинено особистий прийом документів канцелярією суду, при цьому звернутись до суду з  заявами, клопотаннями та іншими документами можна за допомогою поштового зв’язку, підсистеми «Електронний суд», електронної пошти суду inbox@adm.ki.court.gov.ua, або залишити документи у скриньці для вхідної кореспонденції в корпусі, що по вул.Петра Болбочана, 8.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram