Передача авторских прав для продажи книги

Здравствуйте, я хочу купить или принять в дар у писателя авторские права на одно маленькое детское произведение (этот рассказ написала моя подруга но я хочу застраховаться договором) . Я хочу опубликовать его и продавать в электронном формате на Аmazon. Пришлите пожалуйста образец договора для Украины

05.04.2021 16:14 1088

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
417 відгуків (415 +) (2 -)
Консультацій: 1591
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго вечова. Надаю вам стнадартний договір про відчуження майнових прав


ДОГОВІР № _____

ПРО ПЕРЕДАННЯ (ВІДЧУЖЕННЯ)

МАЙНОВИХ ПРАВ

 


  м. _________                                         "___" ____________ 20__ року


 


_____________________________________________________________в особі___________________________________________________________________________, яка діє на підставі______________________________________________________,(далі — Відчужувач), з одного боку, і      ______________________________________________________________________________________________________________________в особі__________________________________________________, яка діє на підставі_____________________________________________________, (далі — Набувач), з іншого боку, а разом іменовані – Сторони, уклали цей договір  (далі – Договір) про наступне:


 


1.    ВИЗНАЧЕННЯ ТЕРМІНІВ


         Терміни, що використовуються в цьому Договорі, означають:


         відчужувач – особа, яка на підставі договору передає належні їй майнові права іншій особі, після чого ця особа стає суб’єктом авторського права;


         набувач – особа, яка на підставі договору набуває майнових прав та стає суб’єктом авторського права;


         повна передача прав - передання майнових прав на твір, встановлених статтею 440 Цивільного кодексу України, частиною першою статті 15 Закону України „Про авторське право і суміжні права”, без обмежень способів використання твору, зазначених у статті 441 цього Кодексу, частиною третьою статті 15 цього Закону.


         Решта термінів, що використовуються в Договорі, визначаються згідно  з нормами чинного законодавства України.


 


2. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ


 2.1. Відчужувач у повному складі передає (відчужує) Набувачу майнові права на твір ____________________________________________(далі —Твір) на весь строк дії авторського права, на всю територію світу, а саме:


право на використання Твору;


виключне право дозволяти використання Твору;


право перешкоджати неправомірному використанню Твору, в тому числі забороняти таке використання        Набувач приймає такі майнові права та зобов’язується оплатити їх відповідно до умов цього Договору.


2.3. У результаті передання-прийняття майнових прав Відчужувач втрачає будь-які майнові права, а Набувач отримує право:


         2.3.1. Використовувати Твір способами, передбаченими Цивільним кодексом України, Законом України „Про авторське право і суміжні права” 


         2.3.2. Дозволяти третім особам використовувати Твір способами, передбаченими Цивільним кодексом України, Законом України „Про авторське право і суміжні права”; перешкоджати неправомірному використанню Твору, в тому числі забороняти таке використання 


         2.3.3. Передавати (відчужувати) повністю або частково права на Твір третім особам.


         2.4. Після підписання цього Договору Відчужувач не має права передавати (відчужувати) майнові права на Твір, а також передавати права на використання Твору третім особам.


        3.ПЕРЕДАЧА ТВОРУ


 


3.1. Передача Твору Відчужувачем Набувачу здійснюється шляхом _________________________________________________________________  (зазначити, яким чином має передаватися Твір, на якому матеріальному носії, в електронному вигляді тощо) в день підписання цього Договору за Актом приймання-передачі Твору, який підписується Сторонами і є невід’ємною частиною цього Договору.


3.2. На момент передання Твору Набувачу Відчужувач гарантує, що:


лише йому належать виключні майнові права на Твір;


майнові права на Твір повністю або частково не передано (не відчужено) третім особам;


майнові права на Твір (повністю або частково) не є предметом застави, судового спору або претензій з боку третіх осіб. 


 


4. ВИПЛАТА ВИНАГОРОДИ


 


4.1. За придбання майнових прав на Твір Набувач сплачує Відчужувачу винагороду в формі одноразового (паушального) платежу в розмірі___________грн.


4.2. Виплата винагороди здійснюється у безготівковій (готівковій) формі, шляхом перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок Відчужувача (іншим чином), протягом___________робочих днів з дня підписання сторонами Акта приймання-передачі Твору. 


 


5. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН ДОГОВОРУ


 


5.1. Сторона, яка не виконала або неналежним чином виконала зобов’язання за цим Договором, повинна відшкодувати іншій Стороні завдані збитки в повному обсязі.


5.2. У випадку передання (відчуження) майнових прав на Твір або передачі прав на використання Твору Відчужувачем третім особам, Відчужувач сплачує штраф у розмірі____% від суми, зазначеної у пункті 4.1 цього Договору.


5.3. У випадку порушення строку розрахунку, вказаного в пункті 4.2 цього Договору, Набувач сплачує Відчужувачу пеню в розмірі ________________________________за кожен день прострочення.


 



  1. ВИРІШЕННЯ СПОРІВ


 


         6.1. Сторони зобов’язуються вирішувати будь-який спір шляхом переговорів і в досудовому порядку.


         6.2. У разі неможливості вирішення спору шляхом переговорів та в досудовому порядку, спір може бути передано для вирішення у судовому порядку.


 



  1. ФОРС-МАЖОРНІ ОБСТАВИНИ


 



  • Сторони не несуть відповідальності за невиконання або неналежне виконання умов Договору за умов виникнення форс-мажорних обставин.

  • По завершенні таких обставин Сторона, яка не виконала свої зобов’язання за Договором, повинна виконати їх у терміни, на які було призупинено виконання зобов’язань.

  • Сторона не має права посилатися на форс-мажорні обставини у випадку, коли вони розпочалися у момент прострочення нею виконання її обов’язків за Договором.


 



  1. ІНШІ УМОВИ


 


8.1. Договір набирає чинності з моменту його підписання Сторонами.


         8.2. Положення Договору щодо виплати винагороди є конфіденційною інформацією, яку жодна з Сторін не має права розголошувати без попередньої згоди іншої Сторонни, крім випадків, передбачених законодавством.


8.3. Будь-які зміни і доповнення до цього Договору дійсні за умови, що вони вчинені у письмовій формі та підписані Сторонами.


8.4. З усіх питань, не передбачених цим Договором, Сторони керуються чинним законодавством України.


         8.5. Договір укладений в двох примірниках, які мають однакову юридичну силу, по одному кожній із Сторін. 


 


МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ І РЕКВІЗИТИ СТОРІН:


                                                      

























              Відчужувач:                                   Набувач:



 


 



 



____________
       (підпис)



/________________/
(П. І. Б.)



____________
       (підпис)



/________________/
(П. І. Б.)



 



 



М. П. 



 



 


 З повагою адвокат Дайнеко Ігор

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram