ПФУ неправильно рассчитал пенсию

Я военный пенсионер. Дважды судился с пенсионным фондом. В 1-м суде (2020 г.) добился возвращения 90% (ПФУ при перерасчете пенсии снизил до 70%). И начал получать 90%. Во2-м суде (февраль 2021) добился включения в расчет пенсии всех видов доплат, которые были ранее (премии, надбавки за особые условия службы и т.д.). ПФУ включил эти доплаты, но при расчете пенсии применил опять 70%. Что мне делать? Суд не примет снова иск о возвращении %, т.к. этот вопрос уже был рассмотрен. А ПФУ меня не слышит. Есть ли какой-то правовой выход из этой странной ситуации?

09.04.2021 07:05 1489

Консультація виконавця

Дмитро Липовський
Адвокат
У сервісі: 4 роки
18 відгуків (16 +) (2 -)
Консультацій: 72

У випадках, коли рішення суду не виконується, законодавством передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність за невиконання судового рішення.

Що робити, аби рішення суду було виконано якнайшвидше?

  1. Після отримання інформації про набрання законної сили рішенням суду отримайте в суді 2 виконавчих листа (на суму заборгованості та на судовий збір). Інколи суди забувають вказати в рішенні інформацію про судовий збір. У такому випадку слід звернутися до суду із заявою про ухвалення додаткового рішення. Якщо ви не були присутні під час судового засідання та не маєте повного тексту судового рішення, також отримайте його разом із виконавчим листом, подавши про це відповідну заяву до суду.
  2. Маючи на руках виконавчий лист щодо зобов’язання ПФУ відновити виплату пенсії, необхідно підготувати такі заяви:
  • Заява до Державної виконавчої служби про примусове виконання рішення.
  • Заява до поліції про кримінальне правопорушення, передбачене ст. 383 КК України.
  • Заява до управління ПФУ з вимогою виконати рішення суду у найкоротший термін (до якої необхідно додати копію виконавчого листа, копію рішення суду, заяви до поліції та Державної Виконавчої Служби).
  1. Тепер у вас на руках є документи, які змусять керівника управління ПФУ усвідомити серйозність ваших намірів, повідомити вам про строки виконання рішення та взяти під особистий контроль вашу справу.
  2. Якщо ж керівник чи співробітники управління ПФУ й надалі не вживають жодних заходів щодо виконання рішення суду, слід направити складені заяви відповідним адресатам. При цьому від Державної Виконавчої Служби слід отримати постанову про відкриття виконавчого провадження, а від поліції – витяг із ЄРДР.
  3. Якщо ви отримали виконавчий лист про стягнення судового збору, отримати назад свої кошти можете без участі ПФУ. Необхідно лише подати відповідну заяву до Державної казначейської служби України.

Будуть додаткові запитання, ставте в приват, або пишіть на ел. пошту d.lipovskyi@gmail.com

 З повагою Липовський Дмитро

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram